Хачапурі - дуже смачна грузинська страва, яку можна готувати з різними начинками. Це може бути м'ясо, сир, гриби, яйця, зелень, квасоля, передають Патріоти України.
Тісто для хачапурі можна зробити як дріжджове, так і листкове. На карантині багато жінок турбуються про свою фігуру, щоб не набрати зайві кілограми. Якщо сильно хочеться грузинської випічки, то пропонуємо вам приготувати хачапурі по-аджарськи з творогом. Така страва не зашкодить фігурі, а задоволення від смаку ви отримаєте не менше, ніж від традиційних хачапурі.
Для тіста:
Для начинки:
Починаємо готувати тісто. Беремо яйце, розділяємо жовток від білка.До білка додаємо творог і ретельно мнемо тісто виделкою. Всипаємо в отриману масу борошно і сіль. Вимішуємо тісто, ділимо його на дві рівні частини. Ліпимо з тіста човники, які добре змащуємо жовтком.
Ставимо наші хачапурі в духовку на 180 градусів. Випікаємо 10 хвилин. Поки тісто готується, робимо начинку. Беремо і перемішуємо творог і натертий на тертці твердий сир. Викладаємо отриману начинку в човники і відправляємо хачапурі в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться.
Дістаємо нашу страву з духовки, і вливаємо в центр кожного човника по одному яйцю. Відправляємо хачапурі ще ненадовго в духовку, щоб жовток трохи застиг. Страва готова! Смачного!
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...