Рецепт хачапурі по-аджарськи: Як не нашкодити фігурі і отримати задоволення від смаку

Хачапурі - дуже смачна грузинська страва, яку можна готувати з різними начинками. Це може бути м'ясо, сир, гриби, яйця, зелень, квасоля, передають Патріоти України.

Тісто для хачапурі можна зробити як дріжджове, так і листкове. На карантині багато жінок турбуються про свою фігуру, щоб не набрати зайві кілограми. Якщо сильно хочеться грузинської випічки, то пропонуємо вам приготувати хачапурі по-аджарськи з творогом. Така страва не зашкодить фігурі, а задоволення від смаку ви отримаєте не менше, ніж від традиційних хачапурі.

Рецепт хачапурі по-аджарськи

Інгредієнти на 2 порції:

Для тіста:

  • яйце — 1 шт.,
  • сир — 200 гр.,
  • борошно (рисове) — 50 гр.,
  • сіль — щіпка.

Для начинки:

  • творог — 20 гр.,
  • сир (сулугуні/моцарела) — 50 гр.,
  • яйця — 2 шт.,
  • сіль, приправи і зелень за смаком.

Починаємо готувати тісто. Беремо яйце, розділяємо жовток від білка.До білка додаємо творог і ретельно мнемо тісто виделкою. Всипаємо в отриману масу борошно і сіль. Вимішуємо тісто, ділимо його на дві рівні частини. Ліпимо з тіста човники, які добре змащуємо жовтком.

Ставимо наші хачапурі в духовку на 180 градусів. Випікаємо 10 хвилин. Поки тісто готується, робимо начинку. Беремо і перемішуємо творог і натертий на тертці твердий сир. Викладаємо отриману начинку в човники і відправляємо хачапурі в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться.

Дістаємо нашу страву з духовки, і вливаємо в центр кожного човника по одному яйцю. Відправляємо хачапурі ще ненадовго в духовку, щоб жовток трохи застиг. Страва готова! Смачного!

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...