Рецепт найніжнішого пирога, який подобається всім більше, ніж торт, а готується в 100 разів простіше

Ви навіть не можете уявити наскільки цей простий пиріг виходить ніжним і смачним. Я настійно рекомендую його приготувати, щоб відчути те, про що говорю. Але ще більш смачний пиріг тоді, коли теплий, передають Патріоти України,

Які будуть потрібні інгредієнти:
Два яйця;
100 г теплого молока;
15 г живих дріжджів або 5 г сухих;
Одна ст. ложка цукру;
10 г ванільного цукру;
50 г вершкового масла;
Приблизно 250 г борошна;
Одна щіпка солі.

Складові глазурі:

100 г цукру;
75 г вершкового масла;
10 г ванільного цукру;

Для просочення необхідно взяти:

100-200 г вершків.

Переходимо до приготування:

Важлива умова! Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Розведіть дріжджі в молоці, всипте невелику кількість борошна, трохи цукру із загальної норми. Нехай дріжджі активуються.

Після введіть яйця, покладіть розм'якшене масло, всипте два види цукру, додайте дрібку солі і борошно. Вимісити м'яке липке масло за допомогою лопатки або ложки.

Посуд з тістом накрийте плівкою і поставте в тепленьке місце на 40-60 хвилин.

Візьміть форму діаметром 21 см, змастіть її вершковим маслом і викладіть тісто, рівномірно розподіливши. Знову поставте тісто в тепленьке місце приблизно на півгодини.

Змастіть палець олією і зробіть поглиблення по всій поверхні тіста.

Для глазурі з'єднайте всі зазначені вище інгредієнти і посипте цією сумішшю пиріг.

Заздалегідь нагрівайте духовку до 180 °. Час випікання - приблизно півгодини.

Вийміть пиріг з духовки, полийте вершками і поверніть назад на 5-10 хвилин.


Готовий пиріг нехай охолоне до теплого стану, а після можете подавати.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...