Рецепт найніжнішого пирога, який подобається всім більше, ніж торт, а готується в 100 разів простіше

Ви навіть не можете уявити наскільки цей простий пиріг виходить ніжним і смачним. Я настійно рекомендую його приготувати, щоб відчути те, про що говорю. Але ще більш смачний пиріг тоді, коли теплий, передають Патріоти України,

Які будуть потрібні інгредієнти:
Два яйця;
100 г теплого молока;
15 г живих дріжджів або 5 г сухих;
Одна ст. ложка цукру;
10 г ванільного цукру;
50 г вершкового масла;
Приблизно 250 г борошна;
Одна щіпка солі.

Складові глазурі:

100 г цукру;
75 г вершкового масла;
10 г ванільного цукру;

Для просочення необхідно взяти:

100-200 г вершків.

Переходимо до приготування:

Важлива умова! Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Розведіть дріжджі в молоці, всипте невелику кількість борошна, трохи цукру із загальної норми. Нехай дріжджі активуються.

Після введіть яйця, покладіть розм'якшене масло, всипте два види цукру, додайте дрібку солі і борошно. Вимісити м'яке липке масло за допомогою лопатки або ложки.

Посуд з тістом накрийте плівкою і поставте в тепленьке місце на 40-60 хвилин.

Візьміть форму діаметром 21 см, змастіть її вершковим маслом і викладіть тісто, рівномірно розподіливши. Знову поставте тісто в тепленьке місце приблизно на півгодини.

Змастіть палець олією і зробіть поглиблення по всій поверхні тіста.

Для глазурі з'єднайте всі зазначені вище інгредієнти і посипте цією сумішшю пиріг.

Заздалегідь нагрівайте духовку до 180 °. Час випікання - приблизно півгодини.

Вийміть пиріг з духовки, полийте вершками і поверніть назад на 5-10 хвилин.


Готовий пиріг нехай охолоне до теплого стану, а після можете подавати.

Свято наближається: Що додати у барвник для крашанок, щоб фарба краще трималася на яйцях

неділя, 6 квітень 2025, 5:40

Український шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився на своєму сайті корисними порадами для фарбування великодніх яєць. Він радить додавати до барвника сіль та оцет. Це дозволить фарбі краще закріпитися на яйцях і забезпечить її стійкість, пер...

А ви це знали? Де і в чому найкраще зберігати хліб, що він не пліснявів і не черствів

субота, 5 квітень 2025, 18:05

Якщо ваш хліб черствіє до закінчення терміну придатності, можливо, ви неправильно його зберігаєте. Але ви можете зберегти його свіжим набагато довше, якщо загорнете у один предмет, який, ймовірно, вже лежить у вашій кухонній шафі, передають Патріоти Ук...