Дуже смачно! Рецепт італійської пасти з мітболами в томатному соусі від Клопотенка (відео)

Переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко дав свій оригінальний рецепт пасти з мітболами в томатному соусі. Цю страву італійської кухні. Мітболи – це маленькі м'ясні кульки. Покроковий рецепт цієї страви Євген Клопотенко розмістив на YouTube, передають Патріоти України.

"Паста з мітболами в томатному соусі – це страва, яку я б їв щодня. Ну добре, через день точно. Оскільки італійська кухня не даремно нам його подарувала. Я вирішив використовувати спагетті, але ви можете взяти будь-яку пасту до смаку. Ці м'ясні кульки теж можна називати по-різному: або мітболи, або фрикадельки, або тефтелі – суть від цього не зміниться – страва буде такою ж смачною. Неймовірно просто і смачно!" – написав кулінар у своєму відеоблозі.

Склад:

500 г спагетті

2-3 ст. ложки оливкової олії

500 г яловичого (або телячого фаршу)

350 г томатів пілаті

1/3 ч. л. меленого коріандру

1/3 перцю чилі

2-3 зубчики часнику

1 ст. л. італійських трав (в соус)

15 г пармезану

сіль, перець – до свого смаку

Спосіб приготування:

Приготуйте всі інгредієнти для приготування соковитою та ароматною пасти з мітболами. Відваріть в підсоленій воді 500 г пасти, варіть приблизно 7-8 хвилин. Обов'язково прочитайте інструкцію на упаковці, вона може відрізнятися.

Фарш посоліть, додайте 1/3 ч. л. меленого коріандру, 1 ст. ложку італійських трав. Добре вимісіть фарш і трохи відбийте його руками об поверхню миски або кухонної поверхні. Сформуйте 12-15 кульок з фаршу.

Роздушіть плоскою стороною ножа 2-3 зубчики часник. Перець чилі, приблизно 1/3 наріжте тонкими слайсами. На сковорідці розігрійте 2-3 ст. ложки оливкової олії та трохи підсмажте часник з кількома слайсами чилі. Додайте кульки з фаршу на сковороду та обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.

Томатний соус

Додайте на сковороду 350 г томатів пілаті. Якщо ви купили цілі, то попередньо подрібніть їх ножем. Я взяв нарізані пілаті. Можна додати ще трохи солі та дрібку італійських трав. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте мітболи до готовності, приблизно 5-7 хвилин.

Викладаєте на тарілку готову пасту і зверху кілька мітболів. За бажанням додайте 15 г пармезану, тертого на дрібній тертці, і свіжозмеленого перцю.

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...

Ви будете здивовані! ТОП-17 міфів про кішок, у які варто припинити вірити

четвер, 28 березень 2024, 9:48

Jaw-Dropping Facts відокремили факти від вигадки. Нижче ви знайдете найпоширеніші міфи, які століттями заважають жити цим милим створінням, пише ТСН, передають Патріоти України. Кішки завжди приземляються на лапи . Кішки часто приземляються на лапи, ...