Дуже смачно! Рецепт італійської пасти з мітболами в томатному соусі від Клопотенка (відео)

Переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко дав свій оригінальний рецепт пасти з мітболами в томатному соусі. Цю страву італійської кухні. Мітболи – це маленькі м'ясні кульки. Покроковий рецепт цієї страви Євген Клопотенко розмістив на YouTube, передають Патріоти України.

"Паста з мітболами в томатному соусі – це страва, яку я б їв щодня. Ну добре, через день точно. Оскільки італійська кухня не даремно нам його подарувала. Я вирішив використовувати спагетті, але ви можете взяти будь-яку пасту до смаку. Ці м'ясні кульки теж можна називати по-різному: або мітболи, або фрикадельки, або тефтелі – суть від цього не зміниться – страва буде такою ж смачною. Неймовірно просто і смачно!" – написав кулінар у своєму відеоблозі.

Склад:

500 г спагетті

2-3 ст. ложки оливкової олії

500 г яловичого (або телячого фаршу)

350 г томатів пілаті

1/3 ч. л. меленого коріандру

1/3 перцю чилі

2-3 зубчики часнику

1 ст. л. італійських трав (в соус)

15 г пармезану

сіль, перець – до свого смаку

Спосіб приготування:

Приготуйте всі інгредієнти для приготування соковитою та ароматною пасти з мітболами. Відваріть в підсоленій воді 500 г пасти, варіть приблизно 7-8 хвилин. Обов'язково прочитайте інструкцію на упаковці, вона може відрізнятися.

Фарш посоліть, додайте 1/3 ч. л. меленого коріандру, 1 ст. ложку італійських трав. Добре вимісіть фарш і трохи відбийте його руками об поверхню миски або кухонної поверхні. Сформуйте 12-15 кульок з фаршу.

Роздушіть плоскою стороною ножа 2-3 зубчики часник. Перець чилі, приблизно 1/3 наріжте тонкими слайсами. На сковорідці розігрійте 2-3 ст. ложки оливкової олії та трохи підсмажте часник з кількома слайсами чилі. Додайте кульки з фаршу на сковороду та обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.

Томатний соус

Додайте на сковороду 350 г томатів пілаті. Якщо ви купили цілі, то попередньо подрібніть їх ножем. Я взяв нарізані пілаті. Можна додати ще трохи солі та дрібку італійських трав. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте мітболи до готовності, приблизно 5-7 хвилин.

Викладаєте на тарілку готову пасту і зверху кілька мітболів. За бажанням додайте 15 г пармезану, тертого на дрібній тертці, і свіжозмеленого перцю.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...