
Переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко дав свій оригінальний рецепт пасти з мітболами в томатному соусі. Цю страву італійської кухні. Мітболи – це маленькі м'ясні кульки. Покроковий рецепт цієї страви Євген Клопотенко розмістив на YouTube, передають Патріоти України.
"Паста з мітболами в томатному соусі – це страва, яку я б їв щодня. Ну добре, через день точно. Оскільки італійська кухня не даремно нам його подарувала. Я вирішив використовувати спагетті, але ви можете взяти будь-яку пасту до смаку. Ці м'ясні кульки теж можна називати по-різному: або мітболи, або фрикадельки, або тефтелі – суть від цього не зміниться – страва буде такою ж смачною. Неймовірно просто і смачно!" – написав кулінар у своєму відеоблозі.
Склад:
500 г спагетті
2-3 ст. ложки оливкової олії
500 г яловичого (або телячого фаршу)
350 г томатів пілаті
1/3 ч. л. меленого коріандру
1/3 перцю чилі
2-3 зубчики часнику
1 ст. л. італійських трав (в соус)
15 г пармезану
сіль, перець – до свого смаку
Спосіб приготування:
Приготуйте всі інгредієнти для приготування соковитою та ароматною пасти з мітболами. Відваріть в підсоленій воді 500 г пасти, варіть приблизно 7-8 хвилин. Обов'язково прочитайте інструкцію на упаковці, вона може відрізнятися.
Фарш посоліть, додайте 1/3 ч. л. меленого коріандру, 1 ст. ложку італійських трав. Добре вимісіть фарш і трохи відбийте його руками об поверхню миски або кухонної поверхні. Сформуйте 12-15 кульок з фаршу.
Роздушіть плоскою стороною ножа 2-3 зубчики часник. Перець чилі, приблизно 1/3 наріжте тонкими слайсами. На сковорідці розігрійте 2-3 ст. ложки оливкової олії та трохи підсмажте часник з кількома слайсами чилі. Додайте кульки з фаршу на сковороду та обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.
Томатний соус
Додайте на сковороду 350 г томатів пілаті. Якщо ви купили цілі, то попередньо подрібніть їх ножем. Я взяв нарізані пілаті. Можна додати ще трохи солі та дрібку італійських трав. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте мітболи до готовності, приблизно 5-7 хвилин.
Викладаєте на тарілку готову пасту і зверху кілька мітболів. За бажанням додайте 15 г пармезану, тертого на дрібній тертці, і свіжозмеленого перцю.
Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...
Рутина - це з одного боку стабільність і спокій, а з іншого - небезпека потрапити в пастку одноманітності. Вона дає відчуття контролю над життям, але коли її забагато, ми починаємо жити “на автопілоті”. Саме тоді з’являється відчуття втоми, апатії та в...