Рецепт смачної запеченої картоплі. Однієї порції буде замало!

Кілька тижнів тому я б й не повірила, що стравою із картоплі можна не тільки здивувати, але й буквально таки шокувати, зазначають Патріоти України.

Картопля уже давно стала неабияк звичним продуктом для кожної кухні. Смажена, відварена, запечена чи тушкована – цим перелік способів приготування картоплі не вичерпується.

Але ми з вами цього разу до тонкощів кулінарії вдаватись не будемо. Адже існує простий та неабияк смачний рецепт запеченої картоплі, про який повинна дізнатись кожна! Зберігайте, щоб не загубити.

Що знадобиться?

  • 8 картоплин;
  • 4 зуб. часнику;
  • 40 г оливкової олії;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. розмарину; морська сіль за смаком.
  • Як приготувати картоплю, запечену у духовці?

Ретельно промиваємо картоплю. Після її відварюємо до готовності та залишаємо збоку, поки не охолоне. Придавлюємо кожен плід ложкою зверху. Від цих маніпуляцій картопля повинна ледь тріснути, але не втратити свою форму. До форми, у якій ви будете випікати картоплю, налийте оливкової олії та наріжте зубчики часнику. Викладаємо картоплю “пошкодженою” частинкою догори. Посипаємо картоплю розмарином і морською сіллю.

Тим часом, нарізаємо вершкове масло кубиками та вкладаємо кожен до картоплини. За бажання, зверху можна і оливкової олії додати. Випікаємо картоплю при температурі 180-200 градусів. Допоки картопля не стане рум’яною – залишаємо її у духовій печі. Смачного!

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...