
Львівський сирник - візитна картка Західної України. В основі десерту сирна маса, в яку додають мак, різноманітні родзинки та цукати. У класичному варіанті для того, щоб маса тримала форму, в неї додають борошно. Але значно краще буде використати манку, передають Патріоти України.
Ідея приготування пухкого львівського сирника без борошна з манкою опублікована на кулінарній сторінці receptuk.ua в Instagram. Сирне тісто вийде дуже ніжним, повітряним та не забитим.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Промити мак, залити 100 г води та поставити варитись на мінімальному вогні 15 хвилин. Після цього злити повністю воду та добре збити блендером.
2. З'єднати всі інгредієнти, окрім маку та родзинок, і збити блендером до однорідної маси без грудочок.
3. Від всієї маси відібрати 30 відсотків та змішати її зі збитим маком.
4. В решту сирної маси додати родзинки (висушувати їх не потрібно, просто добре злити воду).
5. У застелену пергаментом форму спершу викласти масу з родзинками, розрівняти її, тоді зверху викласти сирну масу з маком. Теж гарно розрівняти. Форму обов’язково потрібно кілька разів струсити для того, щоб сир добре розподілився по формі та не виріс, щоб рівномірно піднімався.
6. Випікати у розігрітій духовці за температури 170 градусів 45 хвилин.
7. Сирник повністю охолодити у формі, поставити на ніч в холодильник. Вранці можна його вийняти та перевернути так, щоб макова маса була знизу.
8. Верх сирника полити розтопленим шоколадом.
Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...
М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...