Результат приємно вразить! Ось чим можна замінити вершкове масло у випічці: перелік альтернативних бюджетних продуктів

Вершкове масло використовується для приготування більшості видів випічки. На фоні подорожчання цього продукту багато господинь шукають альтернативні інгредієнти, які дешевші, передають Патріоти України.

Ми розповімо, чим можна замінити масло, щоб не зіпсувати смак улюбленої випічки.Не всі господині знають про те, що роль пом'якшувача в тісті може грати будь-який багатий жирами продукт. Вершкове масло можна замінити на будь-яку рослинну олію (соняшникову, оливкову, арахісову, кокосову, авокадову), вершки, сметану, яєчні жовтки і навіть сало.

Іншими альтернативами вершкового масла можуть бути маргарин, сир, або сир рікотта.

Якщо ви хочете знизити калорійність десерту, можна половину вершкового масла в рецепті замінити фруктовим пюре. Тісто вийде соковитішим, і до того ж матиме фруктові нотки в смаку. Пюре найкраще робити з банана, яблука або гарбуза. Підійдуть навіть кабачки. Наприклад, з них можна приготувати смачний брауні, замінивши у рецепті вершкове масло на кабачкове пюре.

Пропорції інгредієнтів для заміни вершкового масла у випічці:

  • Рослинна олія замінює вершкове масло у пропорції 2:3 (олії потрібно менше, ніж масла).
  • Соєвий маргарин можна використовувати для приготування випічки в пропорції 1:1.
  • Можна замінити 1 порцію олії на 1/4 порції йогурту та 1/2 порції маргарину або соєвої олії.
  • Овочеве або фруктове пюре замінюють вершкове масло у пропорції 1:1

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...