Результат приємно здивує! Лайфхаки для тих, хто худне - як їсти менше і почуватися ситими

Для того, щоб схуднути не варто сильно обмежуватися. Слід просто трохи зменшити порції і знати кілька дієвих лайфхаків, передають Патріоти України.

Навколо стільки смачної їжі, що іноді важко встояти та контролювати кількість споживаного. Але часті переїдання призводять до того, що шлунок розтягується і звикає до більших обсягів їжі. Це може призвести до зайвої ваги та проблем зі здоров'ям. Ділимося з вами лайфхаками, які допоможуть менше їсти, але водночас почуватися ситими.

Пийте воду

В середньому рекомендують випивати близько 2 літрів води на день. Людина відчуває ситість, коли живіт розширюється. Іноді його можна просто наповнити водою.Наприклад, вживання води за 30 хвилин до їжі може обдурити ваш шлунок. І потім ви менше з'їсте.

Їжте повільніше

Коли ми їмо швидко, мозок не встигає розпізнати відчуття насичення. Їжте повільно, і ви відчуєте ситість навіть після невеликих порцій. Пам’ятайте, що між початком прийому їжі і моментом, коли мозок отримає повідомлення про те, що шлунок повний, минає приблизно 20 хвилин.

Приберіть ласощі подалі від очей

Щоб уникнути бездумних перекусів, приберіть з поля зору всі ці смачні, але калорійні та некорисні ласощі. Покладіть печиво і цукерки в далекий ящик, а морозиво сховайте глибше в морозилку.

Їжте більше овочів і фруктів

Спробуйте з’їсти перед основним прийомом їжі легкий овочевий салат або яблуко. Таким чином ви збільшите споживання корисних овочів і зменшите розмір порції основної страви.

Додайте до свого раціону більше білка

Вживання білка на сніданок допоможе вам споживати менше калорій протягом дня. Вегетаріанці в цьому випадку можуть вживати протеїнові коктейлі або віддавати перевагу рослинному протеїну.

Їжте іншою рукою, ніж завжди

Якщо ви правша, спробуйте їсти лівою рукою, і навпаки. Річ в тому, що споживання недомінуючою рукою допомагає вам їсти приблизно на 30% менше.

Ідилія чи токсичність? Цей тест у картинці розповість про ваші стосунки

субота, 27 квітень 2024, 21:12

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який визначить як складаються ваші відносини і чи вато щось змінювати у особистому житті, передають Патріоти України. Уважно подивіться на картину та оберіть те, що побачили першим. Не придивляйтесь зана...

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...