"Рятівне коло": Дієтолог пояснила, чому росте жир на животі і як його позбутись

Накопичення жиру на животі є поширеною проблемою. Причина цього криється не тільки у неправильному раціоні чи недостатності фізичної активності. Велике значення має ще й стрес та недосипання. Про це розповіла дієтолог Світлана Павлюк на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Чому росте жир на животі

"Є причини, з яких росте жир на животі, і утворює у своїх володарів ніби "рятівне коло" навколо живота. Наприклад вживання великої кількості рафінованих вуглеводів та смаженої їжі в комбінації з малорухливим способом життя", - каже експерт.

Також Павлюк стверджує, що стрес також є причиною жиру на животі. Під дією стресу виробляється гормон кортизол, який впливає на збільшення вісцерального жиру. Ось чому такий живіт у жінок часто називають "кортизоловим".

"Це ще і психосоматика - під час стресу жир на животі виступає як рятівне коло, що створює навколо його володарки "подушку безпеки", будь-то небажаний контакт або дискомфорт від будь-якої необхідної дії", - пояснює дієтолог.

Ще одна причина жиру на животі - недосипання. Організм теж сприймає його як стрес. Вночі виробляється гормон соматотропін, він сприяє зниженню ваги - пришвидшує спалювання жиру і запобігає його відкладенню. Якщо сну недостатньо, то й кількість цього гормону також зменшується.

"Відразу хочу сказати, що схуднути тільки в ділянці талії неможливо, знижувати вагу треба планомірно, замінюючи жирову тканину на м’язову", - пояснює Павлюк.

Заходи зі зменшення ваги і об‘єму живота:

  • Відмова від простих вуглеводів.
  • Вода і клітковина потрібні для стабільної роботи травної системи, зниження відчуття голоду.
  • Сніданки повинні бути повноцінними з білками, жирами і вуглеводами, щоб на обід ви не їли все підряд від голоду.
  • Їжу варіть, запікайте, тушкуйте, а не смажте і не заливайте маслом.
  • Займайтесь кардіотренуванням для прискорення обміну речовин або ходіть в помірно швидкому темпі.

Лише спробуйте! Маленька хитрість, яка зробить котлети неймовірно соковитими та м’якими

субота, 11 травень 2024, 11:09

Пухкі, смачні та соковиті — саме такими мають бути котлети. Досвідчені господині та кулінари знають, як треба зробити фарш, щоб ваша страва стала справжнім хітом. Це дуже просто. Зазвичай для котлет беруть яловичину або свинину. Рекомендується робити з...

Несподіваний кулінарний лайфхак: Навіщо класти на деко бананову шкірку при запіканні м’яса

субота, 11 травень 2024, 10:08

Запікання в духовці – один з найпопулярніших варіантів термічної обробки м’яса. Однак перед тим, як викласти м’ясні шматочки на деко, варто скористатися одним маловідомим лайфхаком. Йдеться про використання бананової шкірки. Досвідчені кулінари давно д...