Восени обов'язково потрібно їсти якомога більше корисних сезонних овочів, фруктів та ягід. Якщо серед найкорисніших овочів першість - у гарбуза, серед фруктів - у яблук, то серед ягід - відразу цілих декілька, передають Патріоти України.
Дієтологиня Світлана Фус на своїй сторінці в Facebook назвала таки найкориснішу саме осінню ягоду, яку потрібно їсти всім й це – журавлина. "У цих ягодах багато корисних речовин та вітамінів – B (B1, B2, B5, B6), Е, К1 (филлохинон), С. Також в ній на 100 г – 4,8% калію", – заявила дієтологиня
Експертка зазначила, що ягоди є антиоксидантами й їх використовують як засіб боротьби з різними хворобами сечостатевої системи."Журавлинний сік вважається профілактичним засобом від інфекційних захворювань, а при лікуванні антибіотиками підсилює їх дію", – додала Фус.
Варто відзначити, що дієтологиня радить їсти ягоди в свіжому вигляді, з медом замість цукру. Також їх можна сміливо додавати в квашену капусту, робити чай, який використовують як жарознижуючий і протизапальний засіб."У сезон найбільш корисними є свіжі ягоди, з медом і без цукру", – додала експерк
Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...
Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...