Рятує від смертельних хвороб: Кардіологи назвали найкращий вид кави для серця і судин

Пити каву можуть навіть ті, у кого є проблеми з серцево-судинною системою і навіть після перенесеного інфаркту. Сердечникам цей напій навіть корисний. Як пояснила кардіолог Ганна Кореневич на своїй сторінці в Instagram, вживання кави не шкодить судинам, передають Патріоти України.

Однак вживання кави людям з хворобами серця має бути розумним і помірним. А звичка випивати чашку кави вранці навіть корисна - напій сприятливо впливає на головний мозок.

Кофеїн допомагає поліпшити когнітивні здібності та позитивно впливає на судини. Він стимулює дихальні та судинорухові центри в довгастому мозку, підвищує працездатність, стимулює психічну діяльність і вкорочує час реакції.

Також кава допомагає впоратися зі стомлюваністю і сонливістю, покращує мікроциркуляцію, знижує рівень запалення в організмі, яке може спровокувати розвиток атеросклерозу. За словами кардіолога, відмовляти від улюбленого напою не варто людям з гіпертонією, ішемічними хворобами серця, аритміями та після перенесеного інфаркту.

Вона посилається на дослідження вчених, які перевірили вплив кави на організм пацієнтів з такими захворюваннями. Тривале спостереження показало, що регулярне вживання 1-2 чашок чорної кави без цукру і вершків має навіть позитивний вплив.

Регулярне вживання чорної кави без цукру знижує ризик розвитку цукрового діабету у пацієнтів з ішемічною хворобою серця. Це стосується і меленої кави, і розчинної.

При додаванні цукру, молока або вершків всі ці корисні якості для сердечників значно знижуються. Також корисний людям із захворюваннями серця чорний шоколад 70-90% вмісту какао-бобів. Один такий шматочок щодня робить благотворний вплив на обмін холестерину і тонус судин.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...