Рятуємо свої нерви: Кілька способів за лічені хвилини зняти стрес

Стрес може зруйнувати всі нагальні плани, зіпсувати настрій і стосунки з людьми. Важливо навчитися керувати стресом, щоб зберегти психічне і фізичне здоров'я. Особливо це стало актуальним для українців під час війни, з котрою жити ще невідомо скільки років. Якщо необхідно швидко взяти себе в руки, скористайтеся порадами від Health Shots, які заспокоять ваш розум та допоможуть розслабитися.

Випийте води

Якщо ви перебуваєте в стані сильного стресу, перше, що потрібно зробити, це випити склянку води. Підтримка гідратації важлива для підтримки здоров'я всього організму, а також може значно знизити рівень стресу. Якщо ви зневоднені, це може призвести до втоми і підвищеної реакції на стрес. За даними Всесвітнього журналу психіатрії, ті, хто постійно п'є воду, мають менший ризик стресу, занепокоєння та депресії, порівняно з людьми, які споживають менше води. Тому насамперед важливо переконатися, що ви п'єте достатньо води і не зневоднені.

Дихайте глибоко

Усілякі дихальні практики та вправи з глибокого дихання можуть швидко знизити рівень стресу. Навмисне уповільнення викликає реакцію розслаблення організму. Глибоко вдихніть через ніс, потім на кілька секунд затримайте дихання, а потім повільно видихніть через рот. Таке ритмічне дихання не тільки забезпечить найшвидший спосіб заспокоїти нервову систему, а й сприяє усвідомленості, даючи змогу сконцентрувати увагу на теперішньому моменті та переключитися.

Слухайте музику

Музика позитивно впливає на ваші емоції та може слугувати потужним інструментом управління стресом. Дослідження підтверджують, що музика є чудовим інструментом у терапії стресу і сприяє високому рівню релаксації. Ви можете слухати будь-яку музику, яка вас розслабляє і допомагає підняти настрій. Музика може відволікти ваш розум від чинників стресу і допомогти розслабитися.

Підключіть йогу

Йога сприяє розслабленню і допомагає заспокоїти нерви. Поза дитини — проста, але ефективна поза йоги, що сприяє розслабленню. Встаньте на коліна, сядьте на п'яти, а потім витягніть руки вперед, опускаючи корпус на підлогу. Ця популярна поза йоги допоможе зняти напругу в тілі, розслабити м'язи шиї та плечей. Зосередьтеся на своєму диханні та відчуттях у тілі, дозволяючи своєму мозку звільнитися від нав'язливих думок.

Використовуйте ароматичні свічки

Медитація та різноманітні практики можуть відновити нервову систему та зменшити тривожність, проте також ефективним інструментом у боротьбі зі стресом є й ароматерапія. Згідно з дослідженням, опублікованим у Національній медичній бібліотеці, ароматичні свічки чинять психологічний вплив, знижуючи стрес і занепокоєння. Ви можете використовувати аромат лаванди, ромашки або евкаліпта, відомі своїми заспокійливими властивостями. Заспокійливий аромат допоможе створити розслаблюючу атмосферу і допоможе відволіктися.

Практикуйте усвідомленість

Усвідомленість передбачає увагу до теперішнього моменту без осуду. Ця практика допоможе вам розслабитися, відсторонившись від рою нав'язливих думок, переживань і тривог. Заплющте очі, зосередьтеся на своєму диханні та відпустіть усі свої думки. Така практика допоможе зменшити занепокоєння і знайти спокій.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...