Смачну овочеву запіканку готують із білокачанної, цвітної капусти або з броколі. Можна також додати до неї м’ясний фарш чи картоплю – це надасть запіканці цікавого смаку, передають Патріоти України.
Цибулю нарізати кубиками. Моркву нарізати на великій тертці.
Вершкове масло розтопити на сковороді на маленькому вогні. Спасерувати на ньому цибулю та моркву, щоб вони злегка підзолотилися й дали приємний аромат.
Капусту очистити від верхнього листя й нашаткувати. Посолити її та злегка обім’яти. Відправити капусту до цибулі та моркви, смажити, поки не випарується волога. Остудити.
Яйця розбити в миску і злегка розбити вінчиком. Влити молоко і продовжувати збивати, поки яйця не з'єднаються з молоком. Залити цією сумішшю капусту, перемішати і відправити у попередньо змащену олією форму для запікання.
Запікати у заздалегідь розігрітій до 200°С духовці упродовж 30 хвилин. Готову запіканку прикрасити листочками петрушки.
Цвітну капусту помити у теплій воді, розділити на суцвіття. Відварити її в киплячій підсоленій воді впродовж 3-4 хвилин.
Дрібно нарізати цибулю, а шинку – кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, потім додати шинку й обсмажувати ще 1 хвилину.
Приготування заливки. Збити яйця вінчиком, додати молоко та пропущений через прес часник. Трохи посолити і ще збити вінчиком.
Сир натерти на великій тертці.
Викласти у форму для запікання капусту, зверху додати смажену цибулю з шинкою. Притрусити нарізаним кропом. Полити яєчною заливкою й посипати тертим сиром.
Відправити форму в розігріту до 190°С духовку на 25-30 хвилин.
Багато хто вважає, що успіх, фінансовий добробут залежать винятково від професійних навичок чи удачі. Однак дослідження демонструють неочевидний, але стійкий зв’язок між тим, як людина починає свій ранок, та її здатністю досягати успіху, передають Патр...
Дієтологи назвали продукти, які допомагають контролювати голод і не переїдати. Додавши їх до раціону, можна легше підтримувати вагу й уникати постійного бажання щось перекусити, передають Патріоти України. Найефективніше зменшують апетит білкові продук...