Рідні будуть у захваті! Апетитна капустяна запіканка - готувати легко й дуже просто

Смачну овочеву запіканку готують із білокачанної, цвітної капусти або з броколі. Можна також додати до неї м’ясний фарш чи картоплю – це надасть запіканці цікавого смаку, передають Патріоти України.

Капустяна запіканка

  • Капуста білокачанна - 1 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Масло вершкове - 140 г
  • Молоко - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Перець - за смаком
  • Петрушка - для прикрашання

Цибулю нарізати кубиками. Моркву нарізати на великій тертці.

Вершкове масло розтопити на сковороді на маленькому вогні. Спасерувати на ньому цибулю та моркву, щоб вони злегка підзолотилися й дали приємний аромат.

Капусту очистити від верхнього листя й нашаткувати. Посолити її та злегка обім’яти. Відправити капусту до цибулі та моркви, смажити, поки не випарується волога. Остудити.

Яйця розбити в миску і злегка розбити вінчиком. Влити молоко і продовжувати збивати, поки яйця не з'єднаються з молоком. Залити цією сумішшю капусту, перемішати і відправити у попередньо змащену олією форму для запікання.

Запікати у заздалегідь розігрітій до 200°С духовці упродовж 30 хвилин. Готову запіканку прикрасити листочками петрушки.

Запіканка з цвітної капусти та шинки

  • Цвітна капуста - 0,5 кг.
  • Сир твердий - 100-150 г
  • Шинка - 150 г
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Кріп - 5-6 гілочок
  • Яйця - 4-5 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Сіль - за смаком
  • Олія соняшникова - для смаження

Цвітну капусту помити у теплій воді, розділити на суцвіття. Відварити її в киплячій підсоленій воді впродовж 3-4 хвилин.

Дрібно нарізати цибулю, а шинку – кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, потім додати шинку й обсмажувати ще 1 хвилину.

Приготування заливки. Збити яйця вінчиком, додати молоко та пропущений через прес часник. Трохи посолити і ще збити вінчиком.

Сир натерти на великій тертці.

Викласти у форму для запікання капусту, зверху додати смажену цибулю з шинкою. Притрусити нарізаним кропом. Полити яєчною заливкою й посипати тертим сиром.

Відправити форму в розігріту до 190°С духовку на 25-30 хвилин.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...