"Деякі вважають, що повітряні і м'які смажені пиріжки виходять тільки з дріжджового тіста, але, дуже і дуже сильно помиляються ... Сьогодні розповім як я замішую тісто на смажені пиріжки на кефірі. У мене є буквально два секрети!" - йдеться у популярному блозі, передають Патріоти України. Цитуємо далі:
"Тісто замішується на раз-два ... Тут найголовніше, щоб всі складові були або теплими, або кімнатної температури ... У миску наливаємо 250 мл теплого кефіру, розбиваємо 1 куряче яйце, вливаємо 2 ст. л. будь-якої олії, і кладемо чайну ложку солі і неповну столову ложку цукру. Все це добре збиваємо вінчиком або виделкою ...
І, ось тепер 1 невеликий секретик !!! Додавання соди! Соду я не додаю в кефір, як багато хто робить, її я додаю в муку! Тобто, для замішування тіста тут потрібно приблизно 600 г борошна, я в окрему миску просіваю половину, і додаю туди 1/2 ч. л. соди, і перемішую їх між собою.
І, вже далі знову просіваємо через сито в кефірну суміш (але, вдруге просівати необов'язково). І, коли ця частина борошна буде вмішана, додаю залишки ... Готове тісто повинно вийти м'яким, навіть липким, але якщо покласти ще борошна, то пиріжки вже не будуть повітряними. Замішане тісто залишаємо на 10-15 хвилин відлежатися.
Трохи поясню про соду! Чому я додаю її саме в борошно, а не в кефір !!! Якщо додати соду відразу в кефір, то гасіння почне відбуватися відразу ж, і вже через 2 хвилини все закінчиться! А ось якщо соду покласти в борошно, процес гасіння відбуватиметься саме в той момент, коли тісто буде відлежуватися! І, тісто буде ставати пористим.
І тепер 2 секретик! Вірніше, це навіть правило для повітряних пиріжків. Пиріжки потрібно робити з цього тіста вже через 15 хвилин, тобто, як ви розумієте, начинка повинна бути приготовлена заздалегідь !!! Це може бути і печінка з цибулею, картопляне пюре, варені яйця із зеленою цибулею ... У мене тушкована капуста!
При ліпленні пиріжків борошно підсипати не варто, краще стіл і руки змащувати олією. Обсмажуються пиріжки, як зазвичай, на добре розігрітій олії, з 2 сторін, вогонь трохи вище мінімального ... Якщо Вам сподобався рецепт, поставте лайк, і не забудьте підписатися. Підтримайте автора! Попереду вас чекає ще багато класних рецептів".
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...