Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Потрібно трохи кефіру і муки - готуємо за 10 хв!

Інгредієнти, які вам знадобляться для начинки:

  • 300 г очищеної картоплі;
  • 200 г твердого сиру;
  • чорний перець на ваш смак;

Інгредієнти, які вам знадобляться для тіста:

  • Борошно 250 г;
  • Сода одна ч. л. без гірки;
  • Кефір 200 мл;
  • Масло рослинного походження 40 мл;
  • Сіль 1/2 ч. л .;
  • Цукор одна ч. л.

Переходимо до процесу приготування:

  • Картоплю необхідно очистити від шкірки, скласти в каструлю, залити водою, посолити трохи і зварити до готового стану.
  • Поки вариться картопля, займемося приготуванням тіста: в борошно всипати соду і розмішати.
  • Окремо налити кефір в глибокий посуд, влити в нього масло, всипати сіль, цукор і розмішати.

  • У кефірну суміш всипати невеликими порціями борошняну суміш і вимісити тісто. Тісто виходить еластичним і не липне до рук, хіба геть трішки. Можливо вам знадобиться ще трохи борошна, приблизно 20-30 г. Відставляємо тісто в сторонку, щоб воно відпочило на час приготування начинки.

  • З картоплі злити воду і розім’яти її до пюреобразного стану. Сир крупно натерти і змішати з пюре. Поперчити масу і перемішати. Ось і начинка готова!

  • Я завжди беру тісто і начинку майже в рівних пропорціях – 500 г: 550 г. Таким чином начинки в пирозі багато, але не так, щоб тісто зовсім не відчувалося.

  • Щоб було зручно формувати пиріг, найкраще взяти силіконовий килимок, розмір якого 30×40 см, якраз збігається з розміром стандартного листа. Такий килимок не ковзає під час роботи з тістом, його не потрібно промащувати маслом, до нього нічого не прилипає і відмивається він без складнощів.

  • Тісто обваляти в борошні і руками зробити з нього коло. Якщо потрібно притрусіть руки борошном. На середину необхідно викласти начинку.

  • Защипнути тісто, як би збираючи мішечок. Перевернути і розім’яти руками до кола діаметром близько 30 см.
  • Пиріг перенести на деко. Жовток змішати з молоком і змастити пиріг і в середині зробити надріз.

  • Випікати слід в нагрітій духовці до максимальної температури. У мене пиріг готується 10 хвилин при 220°.
  • Подаю я його в теплому вигляді, щоб сир тягнувся. Однак і холодним він дуже смачний!

Ви можете з начинками проводити експерименти, наприклад, взяти тушковану капусту, фарш, дрібно нарізану смажену курочку і сир з помідорами, гриби з цибулею, рибу. Пиріг з будь-якою начинкою вийде приголомшливим! Мені дуже подобається, що тісто швидко випікається і не потрібно чекати годину.

Детальніше можна переглянути у відео:


А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...