Картоплю необхідно очистити від шкірки, скласти в каструлю, залити водою, посолити трохи і зварити до готового стану.
Поки вариться картопля, займемося приготуванням тіста: в борошно всипати соду і розмішати.
Окремо налити кефір в глибокий посуд, влити в нього масло, всипати сіль, цукор і розмішати.
У кефірну суміш всипати невеликими порціями борошняну суміш і вимісити тісто. Тісто виходить еластичним і не липне до рук, хіба геть трішки. Можливо вам знадобиться ще трохи борошна, приблизно 20-30 г. Відставляємо тісто в сторонку, щоб воно відпочило на час приготування начинки.
З картоплі злити воду і розім’яти її до пюреобразного стану. Сир крупно натерти і змішати з пюре. Поперчити масу і перемішати. Ось і начинка готова!
Я завжди беру тісто і начинку майже в рівних пропорціях – 500 г: 550 г. Таким чином начинки в пирозі багато, але не так, щоб тісто зовсім не відчувалося.
Щоб було зручно формувати пиріг, найкраще взяти силіконовий килимок, розмір якого 30×40 см, якраз збігається з розміром стандартного листа. Такий килимок не ковзає під час роботи з тістом, його не потрібно промащувати маслом, до нього нічого не прилипає і відмивається він без складнощів.
Тісто обваляти в борошні і руками зробити з нього коло. Якщо потрібно притрусіть руки борошном. На середину необхідно викласти начинку.
Защипнути тісто, як би збираючи мішечок. Перевернути і розім’яти руками до кола діаметром близько 30 см.
Пиріг перенести на деко. Жовток змішати з молоком і змастити пиріг і в середині зробити надріз.
Випікати слід в нагрітій духовці до максимальної температури. У мене пиріг готується 10 хвилин при 220°.
Подаю я його в теплому вигляді, щоб сир тягнувся. Однак і холодним він дуже смачний!
Ви можете з начинками проводити експерименти, наприклад, взяти тушковану капусту, фарш, дрібно нарізану смажену курочку і сир з помідорами, гриби з цибулею, рибу. Пиріг з будь-якою начинкою вийде приголомшливим! Мені дуже подобається, що тісто швидко випікається і не потрібно чекати годину.
Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...
Найкорисніше запекти рибу в духовій шафі. Цього принципу дотримуються всі спеціалісти, складаючи меню для схуднення чи дієти. Але не завжди риба, приготована таким чином виходить смачною та соковитою. Якщо ви припустились при готуванні певних помилок,...