Рідних за вуха не відтягнути, так смачно! Справжні круасани по-домашньому просто тануть у роті

Усі ми обожнюємо цю французьку страву - круасани. Вони бувають з різними начинками та смаками. Така різноманітність кожному прийдеться до смаку. Для вас сьогодні ми приготували рецепт дивовижних круасанів, які здивують своїм ароматом та ніжністю, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Тепла вода 200 мл;
  • Тепле молоко 200 мл;
  • Сіль 1/3 ч. л.;
  • Цукор пісок 1 ст. л.;
  • Сухі дріжджі 11 г;
  • Олія рослинна 2 ст. л.;
  • Яйця курячі 2 шт.;
  • Борошно пшеничне 750-800 г;
  • Вершкове масло кімнатної температури 180 г;
  • Начинка;
  • Цукрова пудра для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте тепле молоко з водою та додайте туди сіль, цукор і дріжджі. Залиште постояти на 10 хвилин.
  2. Після цього додайте рослинну олію, яйця, цукор та просіяне борошно. Замісіть тісто.
  3. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште «підійти» в теплому місці.
  4. Отримане тісто поділіть на 10 шматочків та розгорніть кожен в тонке коло.
  5. Змастіть одним шаром розм’якшеного вершкового масла, зверху покладіть наступний шар тіста, знову змастіть маслом. Повторюйте до останнього.
  6. Ви отримали листкове тісто, яке необхідно розрізати ще на 24 частини.
  7. Додайте начинку та закрутіть круасани.
  8. Застеліть деко пергаментом та змастіть круасани жовтком.
  9. Запікайте в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
  10. Готові круасани можна присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.

Це може здивувати! Як знежирені продукти провокують целюліт

четвер, 25 грудень 2025, 18:47

Попри популярність дієт, що базуються на продуктах з маркуванням "0% жиру", сучасні дослідження в галузі нутриціології та дерматології дедалі частіше вказують на зворотний ефект. Відмова від корисних жирів на користь знежирених аналогів не лише не допо...