
Усі ми обожнюємо цю французьку страву - круасани. Вони бувають з різними начинками та смаками. Така різноманітність кожному прийдеться до смаку. Для вас сьогодні ми приготували рецепт дивовижних круасанів, які здивують своїм ароматом та ніжністю, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Тепла вода 200 мл;
- Тепле молоко 200 мл;
- Сіль 1/3 ч. л.;
- Цукор пісок 1 ст. л.;
- Сухі дріжджі 11 г;
- Олія рослинна 2 ст. л.;
- Яйця курячі 2 шт.;
- Борошно пшеничне 750-800 г;
- Вершкове масло кімнатної температури 180 г;
- Начинка;
- Цукрова пудра для прикраси.
Спосіб приготування:
- Змішайте тепле молоко з водою та додайте туди сіль, цукор і дріжджі. Залиште постояти на 10 хвилин.
- Після цього додайте рослинну олію, яйця, цукор та просіяне борошно. Замісіть тісто.
- Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште «підійти» в теплому місці.
- Отримане тісто поділіть на 10 шматочків та розгорніть кожен в тонке коло.
- Змастіть одним шаром розм’якшеного вершкового масла, зверху покладіть наступний шар тіста, знову змастіть маслом. Повторюйте до останнього.
- Ви отримали листкове тісто, яке необхідно розрізати ще на 24 частини.
- Додайте начинку та закрутіть круасани.
- Застеліть деко пергаментом та змастіть круасани жовтком.
- Запікайте в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готові круасани можна присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Багато українців все ще обігрівають свої оселі дровами в холодну пору року. Для опалення найчастіше використовують три типи порід дерев: твердолистяні, хвойні та м’яколистяні. Про те, які дрова найдешевші у жовтні 2025 року та чи варто їх купувати, са...
Навіть найдорожча кава може втратити свій смак, якщо під час заварювання допустити кілька базових помилок. Неправильна температура води, неточні пропорції або неякісний помел роблять напій плоским, водянистим або занадто гірким. Багато людей не звертаю...