Різдвяний маковий завиванець - смакота, від якої всі у захваті

Завиванці - традиційна страва, яку готує майже кожна українська господиня до Різдва. Начинка їх може бути і з маку, і з горіхів і навіть варення. Сьогодні, ми хотіли б поділитися з вами рецептом саме макового завиванця, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г;
  • Молоко – 250 г;
  • Цукор – 80-120 г;
  • Дріжджі – 40 г;
  • Жовтки – 3-4 яєць;
  • Масло – 100 г;
  • Сіль – 0,5 ч.л.;
  • Ваніль за смаком.

Приготування:

  1. У теплому молоці розводимо дріжджі.
  2. Додаємо столову ложку цукру і трішки борошна. По консистенції, суміш має нагадувати густу сметану.
  3. Відставляємо тісто, щоб воно підіймалося.
  4. Коли воно трішки підросте, можна додавати решту цукру, жовтки, борошно та сіль.
  5. Замішуємо тісто і додаємо розтоплене масло (не гаряче!) та ваніль.
  6. Знову ставимо тісто у тепле місце і чекаємо, поки воно підросте.
  7. Коли тісто збільшиться, дістаємо його і ділимо на частини.
  8. Кожну розкачуємо його так, щоб товщина була приблизно 1 сантиметр.
  9. Змащуємо все яйцем і викладаємо начинку. Загортаємо і перекладаємо на змащене маслом деко. Ставимо у тепле місце.
  10. Коли завиванці трішки підростуть, змащуємо їх яйцем і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. Пектися вони будуть приблизно 45 хвилин.

Не пропустіть! На які хвороби може вказувати сухість губ

вівторок, 29 квітень 2025, 12:05

На які проблеми зі здоров’ям можуть вказувати сухі губи, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Якщо проблема сухості губ не минає протягом декількох днів, а також супроводжується іншими симптомами — спрагою, слабкістю й лущенням шкіри, лікарі...

Це може здивувати! Як зріст дитини впливає на її успішність у школі

вівторок, 29 квітень 2025, 11:30

Попередні дослідження свідчать, що люди високого зросту частіше отримують вищі доходи. Американські вчені вирішили з’ясувати, чи не формуються передумови для цієї переваги ще у шкільні роки. Для аналізу були використані дані близько пів мільйона школяр...