
Завиванці - традиційна страва, яку готує майже кожна українська господиня до Різдва. Начинка їх може бути і з маку, і з горіхів і навіть варення. Сьогодні, ми хотіли б поділитися з вами рецептом саме макового завиванця, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г;
- Молоко – 250 г;
- Цукор – 80-120 г;
- Дріжджі – 40 г;
- Жовтки – 3-4 яєць;
- Масло – 100 г;
- Сіль – 0,5 ч.л.;
- Ваніль за смаком.
Приготування:
- У теплому молоці розводимо дріжджі.
- Додаємо столову ложку цукру і трішки борошна. По консистенції, суміш має нагадувати густу сметану.
- Відставляємо тісто, щоб воно підіймалося.
- Коли воно трішки підросте, можна додавати решту цукру, жовтки, борошно та сіль.
- Замішуємо тісто і додаємо розтоплене масло (не гаряче!) та ваніль.
- Знову ставимо тісто у тепле місце і чекаємо, поки воно підросте.
- Коли тісто збільшиться, дістаємо його і ділимо на частини.
- Кожну розкачуємо його так, щоб товщина була приблизно 1 сантиметр.
- Змащуємо все яйцем і викладаємо начинку. Загортаємо і перекладаємо на змащене маслом деко. Ставимо у тепле місце.
- Коли завиванці трішки підростуть, змащуємо їх яйцем і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. Пектися вони будуть приблизно 45 хвилин.
Нові наукові дослідження вказують: частинки пластику, що містяться в деякій їжі можуть проникати в мозок, посилюючи депресію, тривожність та інші психічні розлади, передають Патріоти України. У збірці з чотирьох наукових статей, опублікованій у вівторо...
Лід часто прикладають до травмованих ділянок тіла, адже він зменшує біль та знімає набряк. Але чи можна протирати льодом обличчя задля покращення стану шкіри?Насправді необережне охолодження може бути небезпечним для обличчя та навіть спричинити опіки....