Різдвяний маковий завиванець - смакота, від якої всі у захваті

Завиванці - традиційна страва, яку готує майже кожна українська господиня до Різдва. Начинка їх може бути і з маку, і з горіхів і навіть варення. Сьогодні, ми хотіли б поділитися з вами рецептом саме макового завиванця, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г;
  • Молоко – 250 г;
  • Цукор – 80-120 г;
  • Дріжджі – 40 г;
  • Жовтки – 3-4 яєць;
  • Масло – 100 г;
  • Сіль – 0,5 ч.л.;
  • Ваніль за смаком.

Приготування:

  1. У теплому молоці розводимо дріжджі.
  2. Додаємо столову ложку цукру і трішки борошна. По консистенції, суміш має нагадувати густу сметану.
  3. Відставляємо тісто, щоб воно підіймалося.
  4. Коли воно трішки підросте, можна додавати решту цукру, жовтки, борошно та сіль.
  5. Замішуємо тісто і додаємо розтоплене масло (не гаряче!) та ваніль.
  6. Знову ставимо тісто у тепле місце і чекаємо, поки воно підросте.
  7. Коли тісто збільшиться, дістаємо його і ділимо на частини.
  8. Кожну розкачуємо його так, щоб товщина була приблизно 1 сантиметр.
  9. Змащуємо все яйцем і викладаємо начинку. Загортаємо і перекладаємо на змащене маслом деко. Ставимо у тепле місце.
  10. Коли завиванці трішки підростуть, змащуємо їх яйцем і відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку. Пектися вони будуть приблизно 45 хвилин.

Мийка кухонна з нержавіючої сталі: Чому я зробив саме такий вибір

середа, 12 листопад 2025, 19:12

Мийка кухонна з нержавіючої сталі Franke — це надійність, стиль і гігієна. Дізнайтеся, чому це найкращий вибір для сучасної кухні. Коли я обирав мийку для кухні, перед очима були десятки моделей — з граніту, кераміки, штучного каменю. Усі такі гарні, г...

Подвійна мийка на кухню: комфорт, який змінює все

середа, 12 листопад 2025, 18:34

Подвійна мийка Franke — ідеальний вибір для кухні. Більше простору, зручність у догляді, сучасний вигляд. Дізнайтесь усі переваги! У сучасному ритмі життя кухня має бути не лише зручною, а й продуманою до дрібниць. Один з елементів, який значно впливає...