Аби приготувати цю сливово-ягідну наливочку треба мати терпець, щоб дочекатися дозрівання усієї смакоти, інформують Патріоти України. Можна, звісно, й розтягнути процес приготування на кілька тижнів. І, якщо не шкода грошей, – просто купити все на місцевому ринку в бабусь. Магазинні ягоди й фрукти не мають потрібного аромату і не завжди є свіжими.
Готується наливка від початку літа, а подається до столу аж на Різдво.
Для найпишнішого букету ароматів та смаків "Різдвяника" якраз варто брати дари природи просто з саду, достиглі, не зіпсовані та бажано видаляти кісточки. Якщо ж хочете зберегти кісточковий після-смак, тоді залишайте для міксу кісточки в усіх ягодах. Щоправда, тут можна варіювати за власним вподобанням.
Можна побавитися і з кольором напою, адже залежно від того яке забарвлення матимуть ягоди - такою і вийде святковий напій, що має нагадати смак літа взимку.
Інгредієнти для наливки
Особливістю "Різдвяника" є невизначена кількість ягід, проте - треба зберігати пропорції. Знадобляться:
А ще – цукор та міцний алкоголь - горілка, або самогонка.
Залежно від того скільки буде ягід – обираємо бутель. Краще взяти побільше і по черзі досипати ягоди по мірі їх дозрівання.
На кожен 100 грам ягід додаємо 50 грам цукру і 100 грам алкоголю. Якщо ягоди достигають одна за одною (тиждень-два), то алкоголь заливаємо наприкінці, коли засиплемо останню порцію ягід, пересипаючи кожен шар цукром. Бутиль з ягодами і цукром, накритий марлею, весь час має стояти на світлі. Після засипання останнього сорту ягід бутиль тримаємо на сонці ще два тижні.
Потім заливаємо горілкою/самогоном з розрахунку 1 л на 1 кг ягід, щільно закриваємо і ще витримуємо місяць, але вже в холодному місці. Після цього треба процідити, розлити в пляшки, закупорити. А вже на Різдвяні свята можна частуватися ароматною наливочкою власного виробництва.
Поповнювати букет наливки можна до пізньої осені, додаючи яблука, обліпиху, виноград, сливу чи будь-які фрукти й ягоди, що смакують кожному найбільше. Аромату можна й додати м'ятою, корицею чи чебрецем - виходить дивовижний напій: ароматом нагадує хороше вино, за смаком – лікер, а за міцністю – коньячок чи горілку.
Зберігається ягідна наливка "Різдвяник" близько семи місяців.
Хоча давно відомо, що харчування впливає на здоров’я, нове дослідження з Німеччини доводить: важливо не тільки що, а й коли ми їмо, Патріоти України. Вчені з Німецького інституту харчування людини (DIfE) виявили, що пізня вечеря — особливо перед сном ...
Відраза котів до води - одна з найвідоміших рис цих тварин. Більшість котів уникають намокання, показуючи дискомфорт. Хоча деякі породи, як турецький ван чи мейн-кун, полюбляють воду, загалом це явище залишається поширеним, передають Патріоти України. ...