Різдвяний настрій готується з літа: Секрет приготування наливки "Різдвяник"

Для приготування смачної і п'янкої наливочки треба мати терпець.

Аби приготувати цю сливово-ягідну наливочку треба мати терпець, щоб дочекатися дозрівання усієї смакоти, інформують Патріоти України. Можна, звісно, й розтягнути процес приготування на кілька тижнів. І, якщо не шкода грошей, – просто купити все на місцевому ринку в бабусь. Магазинні ягоди й фрукти не мають потрібного аромату і не завжди є свіжими.

Готується наливка від початку літа, а подається до столу аж на Різдво.

Секрет приготування наливки "Різдвяник"

Для найпишнішого букету ароматів та смаків "Різдвяника" якраз варто брати дари природи просто з саду, достиглі, не зіпсовані та бажано видаляти кісточки. Якщо ж хочете зберегти кісточковий після-смак, тоді залишайте для міксу кісточки в усіх ягодах. Щоправда, тут можна варіювати за власним вподобанням.

Можна побавитися і з кольором напою, адже залежно від того яке забарвлення матимуть ягоди - такою і вийде святковий напій, що має нагадати смак літа взимку.

Інгредієнти для наливки

Особливістю "Різдвяника" є невизначена кількість ягід, проте - треба зберігати пропорції. Знадобляться:

  • полуниця;
  • суниця;
  • смородина;
  • порічки;
  • аґрус;
  • черешня;
  • чорниця;
  • вишня;
  • малина;
  • ожина;
  • абрикоси.

А ще – цукор та міцний алкоголь - горілка, або самогонка.

наливка різдвяник

Рецепт приготування наливки "Різдвяник"

Залежно від того скільки буде ягід – обираємо бутель. Краще взяти побільше і по черзі досипати ягоди по мірі їх дозрівання.

На кожен 100 грам ягід додаємо 50 грам цукру і 100 грам алкоголю. Якщо ягоди достигають одна за одною (тиждень-два), то алкоголь заливаємо наприкінці, коли засиплемо останню порцію ягід, пересипаючи кожен шар цукром. Бутиль з ягодами і цукром, накритий марлею, весь час має стояти на світлі. Після засипання останнього сорту ягід бутиль тримаємо на сонці ще два тижні.

Потім заливаємо горілкою/самогоном з розрахунку 1 л на 1 кг ягід, щільно закриваємо і ще витримуємо місяць, але вже в холодному місці. Після цього треба процідити, розлити в пляшки, закупорити. А вже на Різдвяні свята можна частуватися ароматною наливочкою власного виробництва.

Крафтові тонкощі наливки

Поповнювати букет наливки можна до пізньої осені, додаючи яблука, обліпиху, виноград, сливу чи будь-які фрукти й ягоди, що смакують кожному найбільше. Аромату можна й додати м'ятою, корицею чи чебрецем - виходить дивовижний напій: ароматом нагадує хороше вино, за смаком – лікер, а за міцністю – коньячок чи горілку.

Зберігається ягідна наливка "Різдвяник" близько семи місяців.


Не робіть помилок! Чим точно не варто годувати ваших котів

понеділок, 5 травень 2025, 18:30

Українці піклуються про своїх улюбленців навіть під час війни. Але чи всі знають, чим їх можна годувати. Існує багато різних уявлень про харчування котів, і, на жаль, не всі з них є правильними. Багато людей вважають, що коти інстинктивно знають, що їм...

Перевірте себе! Цей тест покаже, наскільки ви впевнена людина

понеділок, 5 травень 2025, 17:35

У мінливому світі, де невизначеність стає нормою, впевненість у собі перетворюється на невід'ємну складову успішного життя, оскільки саме вона надає людині внутрішню опору, необхідну для подолання труднощів та досягнення поставлених цілей. Однак, часто...