Різдвяний настрій готується з літа: Секрет приготування наливки "Різдвяник"

Для приготування смачної і п'янкої наливочки треба мати терпець.

Аби приготувати цю сливово-ягідну наливочку треба мати терпець, щоб дочекатися дозрівання усієї смакоти, інформують Патріоти України. Можна, звісно, й розтягнути процес приготування на кілька тижнів. І, якщо не шкода грошей, – просто купити все на місцевому ринку в бабусь. Магазинні ягоди й фрукти не мають потрібного аромату і не завжди є свіжими.

Готується наливка від початку літа, а подається до столу аж на Різдво.

Секрет приготування наливки "Різдвяник"

Для найпишнішого букету ароматів та смаків "Різдвяника" якраз варто брати дари природи просто з саду, достиглі, не зіпсовані та бажано видаляти кісточки. Якщо ж хочете зберегти кісточковий після-смак, тоді залишайте для міксу кісточки в усіх ягодах. Щоправда, тут можна варіювати за власним вподобанням.

Можна побавитися і з кольором напою, адже залежно від того яке забарвлення матимуть ягоди - такою і вийде святковий напій, що має нагадати смак літа взимку.

Інгредієнти для наливки

Особливістю "Різдвяника" є невизначена кількість ягід, проте - треба зберігати пропорції. Знадобляться:

  • полуниця;
  • суниця;
  • смородина;
  • порічки;
  • аґрус;
  • черешня;
  • чорниця;
  • вишня;
  • малина;
  • ожина;
  • абрикоси.

А ще – цукор та міцний алкоголь - горілка, або самогонка.

наливка різдвяник

Рецепт приготування наливки "Різдвяник"

Залежно від того скільки буде ягід – обираємо бутель. Краще взяти побільше і по черзі досипати ягоди по мірі їх дозрівання.

На кожен 100 грам ягід додаємо 50 грам цукру і 100 грам алкоголю. Якщо ягоди достигають одна за одною (тиждень-два), то алкоголь заливаємо наприкінці, коли засиплемо останню порцію ягід, пересипаючи кожен шар цукром. Бутиль з ягодами і цукром, накритий марлею, весь час має стояти на світлі. Після засипання останнього сорту ягід бутиль тримаємо на сонці ще два тижні.

Потім заливаємо горілкою/самогоном з розрахунку 1 л на 1 кг ягід, щільно закриваємо і ще витримуємо місяць, але вже в холодному місці. Після цього треба процідити, розлити в пляшки, закупорити. А вже на Різдвяні свята можна частуватися ароматною наливочкою власного виробництва.

Крафтові тонкощі наливки

Поповнювати букет наливки можна до пізньої осені, додаючи яблука, обліпиху, виноград, сливу чи будь-які фрукти й ягоди, що смакують кожному найбільше. Аромату можна й додати м'ятою, корицею чи чебрецем - виходить дивовижний напій: ароматом нагадує хороше вино, за смаком – лікер, а за міцністю – коньячок чи горілку.

Зберігається ягідна наливка "Різдвяник" близько семи місяців.


Ви не повірите! Що станеться з вашим тілом, якщо відмовитися від солодкого

четвер, 9 жовтень 2025, 5:40

Відмова від солодкого має безліч позитивних ефектів для організму. Перш за все, стабілізується рівень цукру в крові, що допомагає уникати різких стрибків енергії та апетиту, передають Патріоти України. Поліпшується стан шкіри. Зменшення цукру знижує ри...

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...