Рlus-size тепер у моді: Моделі, які кинули виклик стереотипам 90-60-90 і виграли

Сьогодні моделей plus-size запрошують відомі бренди, а колись це здавалось немислимим.

Такі, як є: моделі plus-size, які змінили уявлення про красу

Нав’язані фешн-індустрією стандартні параметри 90-60-90 довго не давали спокою жінкам, які в них не вписувалися. Їх звідусіль переконували, що потрібно виснажувати себе дієтами і спортзалами заради ідеального тіла, а інакше – «кому ти така потрібна»? Кинути виклик стереотипам було складно, передають Патріоти України.

Одяг великих розмірів дотепер буває складно знайти у звичайних магазинах. Але спеціалізовані, такі як «Богатир», нині наповнені по-справжньому стильними речами. Не можуть же всі носити один розмір!

У відповідь на жорсткі рамки, які суспільство диктувало жінкам стосовно того, як вони повинні виглядати і яке тіло є красивим, виникло поняття бодіпозитиву – і навіть цілий суспільний рух, який переконує, що:

  • Кожна людина красива, незалежно від статури, віку, та інших змінних
  • Не варто порівнювати себе з вигаданими ідеалами і намагатися підганяти своє тіло під них
  • Оточуючі не мають права висловлювати своє ставлення до чиєїсь зовнішності, тим самим ображаючи і провокуючи появу комплексів

Бодіпозитивні люди просто приймають себе такими, як є, і радять те саме іншим. Це стосується не тільки ваги, а й волосся на тілі, віку, кольору шкіри та інших ознак, які можуть змусити почуватися «не такою». Або «не таким». Тому що, хоча бодіпозитив як рух виник у феміністичних колах, стереотипи нав’язують не тільки жінкам.

Поширення бодіпозитиву змусило навіть модну індустрію прийняти більше різноманітності. Сьогодні моделей plus-size запрошують відомі бренди, а колись це здавалось немислимим.

Тесс Голлідей

Американська модель XXL важить близько 155 кілограмів. Пишною комплекцією вона відрізнялася з дитинства, за що у школі ставала об’єктом насмішок. Як не дивно, дівчина мріяла про модельну кар’єру, але з її фігурою та зростом 165 см це видавалося нездійсненними фантазіями. Втім, коли вона прийшла на перший кастинг, її погодилися зняти для каталогу одягу для пишних жінок. Тесс відправляла свої фото на сайти для професійних моделей, але запрошення отримала тільки на реаліті-шоу про боротьбу є ожирінням. Хоча ідея їй не дуже подобалася, дівчина погодилася, і у 2011 стала учасницею шоу «Heavy», адже це був шанс, що її помітять. Після зйомок вона дійсно почала отримувати пропозиції від модних марок. У 2015 році Тесс Голлідей знялася для Vogue. Модель постійно підкреслює, що товстий – не означає хворий чи лінивий. «Сподіваюся, це допоможе вам усвідомити, що можна бути у ладу з собою, навіть якщо вам довелося жити у пишному тілі», – підписала Голлідей одне зі своїх фото.

Ешлі Грем

Майбутня модель народилася у не надто заможній сім’ї у Небрасці. Будучи старшою з трьох сестер, вона допомагала виховувати молодших, поки батьки працювали, щоб прогодувати сім’ю. При цьому навіть мама і тато акцентували увагу на надмірній повноті Ешлі, чим анітрохи не сприяли підняттю її самооцінки. Але вона наперекір всім вирішила довести, що краса – це не тільки про худорлявих. Її модельна кар’єра почалася, як у казці: у 2000 році в торговому центрі до 12-річної дівчинки підійшов представник одного агентства, якого вона зацікавила нестандартною зовнішністю. Вона почала зніматися, хоча спершу пропозицій було зовсім небагато. Проте їй вдалося укласти контракт з агенцією ‎Ford Models, завдяки чому її фото з’явилися на обкладинках популярних журналів для підлітків. Ешлі зізнавалась, що до кар’єри також носила мішкуватий одяг, щоб приховати свою повноту. Тепер вона прагне надихати жінок з немодельними параметрами бути стильними. Грем 33, наразі вона вагітна двійнею та з гордістю демонструє свій живіт у Instagram.

Барбі Феррейра

Донька шеф-поварки важить 109 кілограмів при зрості 173 сантиметри та є активісткою бодіпозитиву. Феррейра хотіла стати актрисою, проте в 16 років її не взяли грати в кіно – сказали, вона виглядає старшою за свій вік через широкі стегна. Тоді вона зробила селфі і відправила його представникам однієї з торгових марок, для якої її почали знімати як модель. Через два роки Барбі уклала контракт з модельним агентством та з’явилася у рекламі ще більшої кількості брендів. У 2016-му Барбі Феррейра потрапила в рейтинг Time «30 найвпливовіших підлітків року». Зараз їй 24 роки, і свою мрію про акторство вона втілила, зігравши у кількох серіалах HBO. «У мене 50-й розмір. То й що? Я не втомлюся повторювати: важливо бути у гармонії з собою», – вважає Барбі. Втім, зізнається, що залежність від соцмереж, без яких дівчина не уявляє своє життя – це втеча від самотності.

Джерело: Перший.com.ua

Творить дива! Названо кашу, яка знижує тиск і рівень цукру в крові

середа, 17 квітень 2024, 18:27

Лікарі рекомендують обов’язково їсти цю кашу із цільного зерна, щоб ефективніше контролювати рівень цукру в крові, передають Патріоти України. Зазвичай за умови хвороби на цукровий діабет із раціону виключається їжа, що містить вуглеводи. Хоча лікарі н...

Перевірте себе! Психологічний тест у картинці покаже, наскільки особливий ваш мозок

середа, 17 квітень 2024, 18:12

Психологічні тести допомагають розкрити особистість людини та показати приховані риси характеру. Німецький художник Йорг Дустервальд спеціалізується на боді-арті. Він прославився картиною, на якій не всі люди можуть знайти намальовану жінку. Пройдіть ц...