Родина буде у захваті! Яблучна шарлотка з хрумкою скоринкою - як правильно приготувати випічку

Яблучна шарлотка - один з найсмачніших осінніх пирогів, в основі якого м'яке тісто та соковита начинка з яблук. У випічці дуже важливо правильно приготувати основу, а саме збити яйця, щоб тісто було пухким і мало хрумку хрумку скоринку, передають Патріоти України.

Фудблогерка Вікторія Панасюк (viktoria.panasiuk) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом яблучної шарлотки з хрумкою скоринкою.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт
  • цукор – 200 г
  • борошно –150 г
  • яблука – 4 шт
  • ванільний цукор – 10 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль
  • цедра лимону за бажанням
  • кориця за бажанням

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно змішати яйця кімнатної температури з цукром до пишної та світлої маси не менше 10 хвилин. Саме це впливає на формування хрумкої скоринки.

2. До отриманої яєчної суміші додати цедру лимона, просіяти сухі інгредієнти та перемішати лопаткою.

3. Яблука почистити від шкірки та насіння та порізати.

4. Половину тіста вилити у форму, висипати яблука та посипати корицею, вилити решту тіста.

5. Випікати за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Смачного!

Це може здивувати! ТОП-15 ранкових звичок, які сповільнюють ваш метаболізм

вівторок, 28 жовтень 2025, 18:30

Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...

Психологічний тест: Яку тварину побачили першою - це розкриє ваші приховані риси

вівторок, 28 жовтень 2025, 17:50

Психологічні тести, що визначають особистість, є потужним інструментом для самопізнання, допомагаючи краще зрозуміти власні внутрішні мотиви та поведінкові патерни. Вони корисні, оскільки можуть розкрити приховані риси характеру, про які ми самі не зав...