Родина буде у захваті! Яблучна шарлотка з хрумкою скоринкою - як правильно приготувати випічку

Яблучна шарлотка - один з найсмачніших осінніх пирогів, в основі якого м'яке тісто та соковита начинка з яблук. У випічці дуже важливо правильно приготувати основу, а саме збити яйця, щоб тісто було пухким і мало хрумку хрумку скоринку, передають Патріоти України.

Фудблогерка Вікторія Панасюк (viktoria.panasiuk) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом яблучної шарлотки з хрумкою скоринкою.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт
  • цукор – 200 г
  • борошно –150 г
  • яблука – 4 шт
  • ванільний цукор – 10 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль
  • цедра лимону за бажанням
  • кориця за бажанням

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно змішати яйця кімнатної температури з цукром до пишної та світлої маси не менше 10 хвилин. Саме це впливає на формування хрумкої скоринки.

2. До отриманої яєчної суміші додати цедру лимона, просіяти сухі інгредієнти та перемішати лопаткою.

3. Яблука почистити від шкірки та насіння та порізати.

4. Половину тіста вилити у форму, висипати яблука та посипати корицею, вилити решту тіста.

5. Випікати за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Смачного!

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...