Родина буде у захваті! Яблучна шарлотка з хрумкою скоринкою - як правильно приготувати випічку

Яблучна шарлотка - один з найсмачніших осінніх пирогів, в основі якого м'яке тісто та соковита начинка з яблук. У випічці дуже важливо правильно приготувати основу, а саме збити яйця, щоб тісто було пухким і мало хрумку хрумку скоринку, передають Патріоти України.

Фудблогерка Вікторія Панасюк (viktoria.panasiuk) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом яблучної шарлотки з хрумкою скоринкою.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт
  • цукор – 200 г
  • борошно –150 г
  • яблука – 4 шт
  • ванільний цукор – 10 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • сіль
  • цедра лимону за бажанням
  • кориця за бажанням

Спосіб приготування:

1. Для початку потрібно змішати яйця кімнатної температури з цукром до пишної та світлої маси не менше 10 хвилин. Саме це впливає на формування хрумкої скоринки.

2. До отриманої яєчної суміші додати цедру лимона, просіяти сухі інгредієнти та перемішати лопаткою.

3. Яблука почистити від шкірки та насіння та порізати.

4. Половину тіста вилити у форму, висипати яблука та посипати корицею, вилити решту тіста.

5. Випікати за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Смачного!

Господиням на замітку! Що зробити, щоб духовка пропікала страви рівномірно

вівторок, 29 квітень 2025, 19:10

Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...

Дачникам на замітку! Як за допомогою соди отримати гарний урожай огірків

вівторок, 29 квітень 2025, 18:30

Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...