Родина буде у захваті! Як приготувати пиріг з грушами та шоколадом замість банальної шарлотки

Про пироги з яблуками знають всі, а от з грушами чомусь печуть значно рідше. Досить дарма, бо з ними виходить надзвичайно ароматно та смачно. Головне, щоб хороші були груші, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • олія — 50 г;
  • цукор — 80 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 160 г;
  • груші — 3-4 шт.;
  • шоколад — 80 г;
  • молоко — 50 г;
  • лимонний сік — 7 г;
  • розпушувач — 4 г;
  • сіль — 1 г;
  • сода — 2 г.

Як приготувати

Борошно просійте та змішайте з сіллю, содою, розпушувачем. Змішайте окремо яйце з ваніліном. Збийте яєчну масу та додайте олію, лимонний сік.

Борошно треба додати в молоко та яєчну суміш. Вимішайте все лопаткою та замісіть тісто. Шоколад подрібніть на маленькі шматочки та викладіть в тісто. а груші наріжте скибками.

Форму для випічки вистеліть пергаментом. Вилийте туди тісто. Викладіть грушеві скибки. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися до готовності. Перевірте шпажками. Посипте цукровою пудрою готовий пиріг. Смачного!

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...