Родина буде у захваті! Квашені помідори, які можна їсти через 2 доби - найшвидший мамин рецепт

Квашені помідори можна готувати у бочках, а також у банках під кришкою. Для того, щоб вони були соковитими та не розпадалися, маринад потрібно добре прокип'ятити і залийте гарячим маринадом, передають Патріоти України.

Кулінарка Вікторія поділилася в Instagram рецептом смачних квашених помідорів з часником та листям вишні, смородини та хрону, які можна їсти через 2 години.

Інгредієнти:

  • помідори – 5 кг
  • часник (щоб у кожен помідор помістити платівку). Платівка – це перерізаний на кілька частин зубчик часнику.
  • листя кропу, вишні, смородини, хрону

Маринад:

  • вода – 3 л
  • цукор – 1,5 склянки
  • оцет – 1,5 склянки
  • сіль – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Помідори помийте, зробіть надріз і помістіть туди по пластинці часнику.

2. Маринад: налийте в каструлю і доведіть до кипіння, обов'язково 2-3 хвилини кип'ятіть, вимкніть і чекайте, поки охолоне до кімнатної температури.

3. На дно посуду, де будуть кваситися помідори, викладіть листя, зверху помідори і залийте їх маринадом з часником, щоб верхні були вкриті рідиною. Закрийте кришкою і залиште 2 доби.

Осіння хандра: ТОП-5 простих способів підняти настрій і повернути енергію

неділя, 12 жовтень 2025, 10:30

Осінь приносить не лише холод і дощі, а й спад настрою, втому та апатію. Експерти кажуть, що це нормальна реакція організму на зміну сезонів, проте є способи ефективно боротися з осінньою хандрою, передають Патріоти України. 1. Світло і рух Щоденна пр...

А ви це знали? Що це за крихітна дірочка поруч із зарядкою на телефоні - і чому без неї не працює звук

неділя, 12 жовтень 2025, 9:55

Майже на кожному сучасному смартфоні можна помітити крихітний отвір біля роз’єму для зарядки. Багато хто думає, що це місце для виймання SIM-карти - але це зовсім не так. Насправді ця маленька дірочка має дуже важливе призначення, без якого ваш телефон...