Родина буде у захваті! Квашені помідори, які можна їсти через 2 доби - найшвидший мамин рецепт

Квашені помідори можна готувати у бочках, а також у банках під кришкою. Для того, щоб вони були соковитими та не розпадалися, маринад потрібно добре прокип'ятити і залийте гарячим маринадом, передають Патріоти України.

Кулінарка Вікторія поділилася в Instagram рецептом смачних квашених помідорів з часником та листям вишні, смородини та хрону, які можна їсти через 2 години.

Інгредієнти:

  • помідори – 5 кг
  • часник (щоб у кожен помідор помістити платівку). Платівка – це перерізаний на кілька частин зубчик часнику.
  • листя кропу, вишні, смородини, хрону

Маринад:

  • вода – 3 л
  • цукор – 1,5 склянки
  • оцет – 1,5 склянки
  • сіль – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Помідори помийте, зробіть надріз і помістіть туди по пластинці часнику.

2. Маринад: налийте в каструлю і доведіть до кипіння, обов'язково 2-3 хвилини кип'ятіть, вимкніть і чекайте, поки охолоне до кімнатної температури.

3. На дно посуду, де будуть кваситися помідори, викладіть листя, зверху помідори і залийте їх маринадом з часником, щоб верхні були вкриті рідиною. Закрийте кришкою і залиште 2 доби.

ТОП-8 фраз, через які люди починають погано про вас думати

неділя, 29 червень 2025, 23:10

Щоб відштовхнути від себе людей, не обов’язково когось ображати. Іноді достатньо кількох слів, сказаних без роздумів. Начебто нічого особливого — а все ж таки вони залишаються у голові співрозмовника надовго. Психологія показує, що саме на перший погля...

ТОП-5 фраз, які ніколи не варто казати дітям, якщо ви хочете, щоб вони вас слухались

неділя, 29 червень 2025, 18:35

Дитячий психолог та тренерка з виховання Рім Рауда поділилася п’ятьма фразами, яких батьки повинні уникати, якщо прагнуть мати слухняних і емоційно врівноважених дітей, передають Патріоти України. Після років досліджень і власного батьківського досвіду...