Родина буде у захваті! Шоколадна ковбаса - рецепт улюблених дитячих солодощів

Шоколадна ковбаса – це класичний рецепт від дитинства, який можна приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів, а найголовніше - без випічки. Такий десерт може зберігатись у морозильній камері дуже довго. Для приготування знадобляться печиво, вершкове масло, какао та молоко, передають Патріоти України.

Інгредієнти

печиво цукрове
400 г
молоко
120 мл
какао-порошок
40 г
цукор
150 г
вершкове масло
200 г
горіхи волоські
100 г
ванільний цукор
1 ч. л.
  1. Половину печива поламайте руками на маленькі шматочки. Другу - подрібніть у дрібну крихту за допомогою качалки або блендера.
  2. Горіхи подрібніть на середні шматочки та викладіть до печива.
  3. З'єднайте молоко, цукор, ванільний цукор, какао-порошок. Перемішайте. Поставте на повільний вогонь та за постійного помішування доведіть до кипіння. Зніміть із вогню, трохи остудіть і в гарячу суміш додайте м'яке вершкове масло, нарізане на шматочки. Перемішайте.
  4. Шоколадною сумішшю залийте печиво з горіхами. Добре перемішайте.
  5. Викладіть масу на харчову плівку, надайте їй форму довгастої ковбаси і щільно закрутіть краї зв'яжіть ниткою. Готову ковбаску поставте до холодильника на чотири години для застигання, а бажано на ніч.
  6. Готовий десерт звільніть від плівки і наріжте на шматочки.

Поради:

  • Можна зробити одну велику заготовину або розділити масу на дві або кілька частин меншого розміру.
  • Печиво використовуйте будь-яке.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...