
Шоколадна ковбаса – це класичний рецепт від дитинства, який можна приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів, а найголовніше - без випічки. Такий десерт може зберігатись у морозильній камері дуже довго. Для приготування знадобляться печиво, вершкове масло, какао та молоко, передають Патріоти України.
Інгредієнти
- печиво цукрове
- 400 г
- молоко
- 120 мл
- какао-порошок
- 40 г
- цукор
- 150 г
- вершкове масло
- 200 г
- горіхи волоські
- 100 г
- ванільний цукор
- 1 ч. л.
- Половину печива поламайте руками на маленькі шматочки. Другу - подрібніть у дрібну крихту за допомогою качалки або блендера.
- Горіхи подрібніть на середні шматочки та викладіть до печива.
- З'єднайте молоко, цукор, ванільний цукор, какао-порошок. Перемішайте. Поставте на повільний вогонь та за постійного помішування доведіть до кипіння. Зніміть із вогню, трохи остудіть і в гарячу суміш додайте м'яке вершкове масло, нарізане на шматочки. Перемішайте.
- Шоколадною сумішшю залийте печиво з горіхами. Добре перемішайте.
- Викладіть масу на харчову плівку, надайте їй форму довгастої ковбаси і щільно закрутіть краї зв'яжіть ниткою. Готову ковбаску поставте до холодильника на чотири години для застигання, а бажано на ніч.
- Готовий десерт звільніть від плівки і наріжте на шматочки.
Поради:
- Можна зробити одну велику заготовину або розділити масу на дві або кілька частин меншого розміру.
- Печиво використовуйте будь-яке.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...