
Вже почались зимові свята, й в багатьох родинах господині планують готувати й досі улюблений багатьма салат "Олів’є", передають Патріоти України.
Подробиці
Не тільки в холодну пору року приємно перекусити за допомогою цього смачного салату: він не втрачає своєї актуальності цілий рік. Кожна господиня має свій смак страви, оскільки має свої секрети приготування.
Які хитрощі варто взяти на замітку:
- Взимку багато хто додає солоні огірки, однак у свіжих є свої переваги. Вони не дають зайвої рідини, через яку Олів’є починає текти. До того ж смак буде більш однорідним.
- Якщо ви готуєте салат із додаванням ковбаси, то обирайте якісний продукт із приємним смаком. Дешевий м’ясний напівфабрикат зіпсує смачну страву.
- Для того, щоб овочі добре подрібнювалися і тримали свою форму, відварювати їх потрібно заздалегідь. Ніч вони мають провести у холодильнику.
- При нарізці потрібно орієнтуватися на однаковий розмір нарізки продуктів. Це не тільки візуально зробить Олів’є красивішим, а й суттєво покращить смакові якості.
- Якщо ви хочете додати невелику кількість кислинки без солоних огірків, можна додати шматочки яблук, змочених у лимонному соку.
- Завжди варто відварювати овочі для салату окремо, тому що їм потрібен різний час для готовності. Не забувайте додавати трохи оцту для збереження форми.
- Салат не подається відразу. Щоб інгредієнти “потоваришували”, необхідно почекати хоча б кілька годин.
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...
Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...