
Вже почались зимові свята, й в багатьох родинах господині планують готувати й досі улюблений багатьма салат "Олів’є", передають Патріоти України.
Подробиці
Не тільки в холодну пору року приємно перекусити за допомогою цього смачного салату: він не втрачає своєї актуальності цілий рік. Кожна господиня має свій смак страви, оскільки має свої секрети приготування.
Які хитрощі варто взяти на замітку:
- Взимку багато хто додає солоні огірки, однак у свіжих є свої переваги. Вони не дають зайвої рідини, через яку Олів’є починає текти. До того ж смак буде більш однорідним.
- Якщо ви готуєте салат із додаванням ковбаси, то обирайте якісний продукт із приємним смаком. Дешевий м’ясний напівфабрикат зіпсує смачну страву.
- Для того, щоб овочі добре подрібнювалися і тримали свою форму, відварювати їх потрібно заздалегідь. Ніч вони мають провести у холодильнику.
- При нарізці потрібно орієнтуватися на однаковий розмір нарізки продуктів. Це не тільки візуально зробить Олів’є красивішим, а й суттєво покращить смакові якості.
- Якщо ви хочете додати невелику кількість кислинки без солоних огірків, можна додати шматочки яблук, змочених у лимонному соку.
- Завжди варто відварювати овочі для салату окремо, тому що їм потрібен різний час для готовності. Не забувайте додавати трохи оцту для збереження форми.
- Салат не подається відразу. Щоб інгредієнти “потоваришували”, необхідно почекати хоча б кілька годин.
Сир — улюблений інгредієнт багатьох страв, від пасти до салатів. Проте нове дослідження Медичного коледжу Бейлора показало: надмірне вживання сиру може суттєво змінювати склад кишкової мікрофлори і підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Вчені...
9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За юліанськии календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсь...