Родина буде у захваті! Запечена фарширована картопля: Як по-новому приготувати звичну страву

Запечена картопля в духовці - це традиційна страва на святковий стіл, яку можна приготувати по-новому. Картоплю можна додатково нафарширувати: сиром, фаршем та навіть грибами. Для особливої ніжності можна додати соус чи сметану, передають Патріоти України.

Фудблогерка Олена Сагун (olena_sagun) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом запеченої фаршированої картоплі з грибами.

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 шт
  • цибуля – 1 шт
  • печериці – 100-120 г
  • сметана 20-30% – 3 ст. л.
  • зелень
  • сіль, перець
  • вершкове масло (для змащування форми)
  • бринза\козячий сир (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити та відварити цілою у підсоленій воді.

2. Тим часом порізати гриби та цибулю. Підсмажити спочатку цибулю до золотистості, після – додати гриби та смажити до готовності.

3. Коли звариться картопля, дістати її з води, але саму воду не виливати, вони ще знадобиться.

4. У картоплі з одного боку ложкою дістати м`якоть, роблячи заглиблення. Покласти картоплю у форму, змащену вершковим маслом.

5. Для начинки змішати м`якоть картоплі, цибулю з грибами, сметану, зелень, декілька ложок води, в якій варилась картопля, а також сіль та перець. Перемішати.

6. Отриману начинку викласти у заглиблення картоплі. За бажанням посипати картоплю сиром.

7. Запікати картоплю за температури 180 градусів 25-30 хвилин.

Лише спробуйте! Цей картопляний гратен з грибами з’їдається за 5 хвилин

вівторок, 7 травень 2024, 0:14

Так швидко з’їдається, бо він виходить дуже смачний із вершковим смаком та грибним ароматом, передають Патріоти України. Хіба можна таке лишати на тарілці? Підготуйте такий перелік:. Для приготування потрібно підготувати овочі. Картоплю наріжте кільця...

Водіям на замітку! Названо запахи в автомобілі, які мають насторожити

понеділок, 6 травень 2024, 23:58

Запахи в нових автівках можуть негативно позначатися на здоров'ї водіїв - салони радять провітрювати. Однак є кілька запахів, які мають насторожити автовласників - простим провітрюванням у таких випадках не обійтись, передають Патріоти України. Як пише...