Родина буде у захваті! Запечена фарширована картопля: Як по-новому приготувати звичну страву

Запечена картопля в духовці - це традиційна страва на святковий стіл, яку можна приготувати по-новому. Картоплю можна додатково нафарширувати: сиром, фаршем та навіть грибами. Для особливої ніжності можна додати соус чи сметану, передають Патріоти України.

Фудблогерка Олена Сагун (olena_sagun) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом запеченої фаршированої картоплі з грибами.

Інгредієнти:

  • картопля – 4-5 шт
  • цибуля – 1 шт
  • печериці – 100-120 г
  • сметана 20-30% – 3 ст. л.
  • зелень
  • сіль, перець
  • вершкове масло (для змащування форми)
  • бринза\козячий сир (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Картоплю почистити та відварити цілою у підсоленій воді.

2. Тим часом порізати гриби та цибулю. Підсмажити спочатку цибулю до золотистості, після – додати гриби та смажити до готовності.

3. Коли звариться картопля, дістати її з води, але саму воду не виливати, вони ще знадобиться.

4. У картоплі з одного боку ложкою дістати м`якоть, роблячи заглиблення. Покласти картоплю у форму, змащену вершковим маслом.

5. Для начинки змішати м`якоть картоплі, цибулю з грибами, сметану, зелень, декілька ложок води, в якій варилась картопля, а також сіль та перець. Перемішати.

6. Отриману начинку викласти у заглиблення картоплі. За бажанням посипати картоплю сиром.

7. Запікати картоплю за температури 180 градусів 25-30 хвилин.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...