Запечена картопля в духовці - це традиційна страва на святковий стіл, яку можна приготувати по-новому. Картоплю можна додатково нафарширувати: сиром, фаршем та навіть грибами. Для особливої ніжності можна додати соус чи сметану, передають Патріоти України.
Фудблогерка Олена Сагун (olena_sagun) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом запеченої фаршированої картоплі з грибами.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Картоплю почистити та відварити цілою у підсоленій воді.
2. Тим часом порізати гриби та цибулю. Підсмажити спочатку цибулю до золотистості, після – додати гриби та смажити до готовності.
3. Коли звариться картопля, дістати її з води, але саму воду не виливати, вони ще знадобиться.
4. У картоплі з одного боку ложкою дістати м`якоть, роблячи заглиблення. Покласти картоплю у форму, змащену вершковим маслом.
5. Для начинки змішати м`якоть картоплі, цибулю з грибами, сметану, зелень, декілька ложок води, в якій варилась картопля, а також сіль та перець. Перемішати.
6. Отриману начинку викласти у заглиблення картоплі. За бажанням посипати картоплю сиром.
7. Запікати картоплю за температури 180 градусів 25-30 хвилин.
Обсмажена цибуля використовується в багатьох стравах, оскільки допомагає значно покращити їхній смак. Для чого додають соду під час смаження цибулі? Про цей лайфгак мало хто знає. А даремно, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Часто смажени...
Окремі види продуктів категорично не рекомендується вживати на голодний шлунок. Основна причина - вони здатні викликати дискомфорт або навіть проблеми зі здоров'ям. Деякі з них вражають слизову, інші можуть підвищувати кислотність чи викликати сильну с...