Родина оцінить: Як запекти картоплю з хрумкою скоринкою та м’якою всередині

Рецепт запеченої картоплі надзвичайно простий, але вона виходить неперевершена. Рум’яна скоринка та м’яка структура всередині нікого не залишать байдужими, передають Патріоти України.

Що треба для приготування

Підготуйте наступний перелік продуктів:

  • картопля — 1 кг;
  • сіль — 1 ч.л.;
  • олія — за смаком;
  • перець — за смаком;
  • часник — 1 зубчик;
  • кріп — 3 гілочки.

Покрокове приготування

Для отримання найсмачнішої запеченої картоплі потрібно зробити наступні кроки:

  1. Картоплю очистити від шкірки та розрізати кожну картоплину на чотири частини. Маленькі бульби можна не розрізати.
  2. В каструлю набрати води, посолити та довести до кипіння. Після цього закласти в окріп картоплю та варити 5-7 хвилин.
  3. Готову картоплю перекласти в контейнер та накрити плівкою. Поставити в морозильну камеру на дві години. Секрет цього методу полягає в тому, що не випаровується волога. Потім вона зберігається і під час запікання під рум’яною скоринкою.
  4. Картоплю треба змастити олією та викласти на деко.
  5. Запікати в духовці протягом 40-50 хвилин при температурі +220 °C.
  6. Посипте готову картоплю подрібненим кропом. Смачного!

Ці речі не можна позичати нікому! Дізнайтеся, чому це важливо

середа, 17 вересень 2025, 17:08

Позичати речі у друзів чи знайомих - звичне явище для багатьох з нас. І хоч іноді це здається безпечним і навіть зручним способом, не всі предмети можна позичати, якщо не хочеш створити непорозуміння або навіть конфлікт. Існують деякі речі, до яких кра...

Прокинулися і побачили це? Ось що означають ранкові прикмети!

середа, 17 вересень 2025, 16:15

Кожен з нас хоча б раз у житті задавався питанням, чи можуть ранкові прикмети впливати на наш день. Виявляється, що багато з того, що ми помічаємо з самого ранку, має своє пояснення і навіть може прогнозувати, що нас чекає попереду. Якщо ви ще не зверт...