Родина оцінить! Як запекти курку в духовці смачніше, ніж у ресторані

Якщо вас не влаштовує ваша духова шафа, й досвіду обмаль, то запекти смачне м’ясо або цілу курку в духовці вийде не з першого разу, передають Патріоти України.

Щоправда, є одна хитрість, якою користуються досвідчені господині, що дозволяє запекти курку не гірше, ніж у ресторані.

Подробиці

Достатньо посипати лист сіллю.

Іноді під рум’яною шкіркою на курці ховається зовсім сухе м’ясо.

Щоб нікого не розчарувати, потрібно скористатися наступними хитрощами і тушка вийде соковита, м’яка та підсмажена.

Порада перша

Вибирайте тушку вагою 1,5 кг. А якщо немає рожна, то згодиться деко або форма для запікання, але бажано керамічна чи чавунна.

Температурний режим виставляється в межах 180-200 градусів, а час запікання залежить від ваги: десь по 40 хвилин на кожен кілограм.

Порада друга

Візьміть приблизно кілограм великої солі та розподіліть її рівномірно по деку.

На курячій грудці в центрі потрібно зробити надріз, натерти тушку сумішшю перцю, солі та спецій і покласти на сіль грудкою вниз.

Під час запікання м’ясо не візьме більше солі, аніж потрібно.

Можна фарширувати птицю фруктами або крупами, але якщо не хочете відчувати різні смаки, а просто хочете соковитого м’яса, влийте трохи води всередину.

Курка вийде соковита і з неймовірно апетитною скоринкою.

ТОП-5 міфів про сон, через які ви щодня прокидаєтесь втомленими

неділя, 26 жовтень 2025, 18:45

Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...

Все просто! Як легко почистити варені яйця

неділя, 26 жовтень 2025, 17:48

Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...