Якщо вас не влаштовує ваша духова шафа, й досвіду обмаль, то запекти смачне м’ясо або цілу курку в духовці вийде не з першого разу, передають Патріоти України.
Достатньо посипати лист сіллю.
Іноді під рум’яною шкіркою на курці ховається зовсім сухе м’ясо.
Щоб нікого не розчарувати, потрібно скористатися наступними хитрощами і тушка вийде соковита, м’яка та підсмажена.
Порада перша
Вибирайте тушку вагою 1,5 кг. А якщо немає рожна, то згодиться деко або форма для запікання, але бажано керамічна чи чавунна.
Температурний режим виставляється в межах 180-200 градусів, а час запікання залежить від ваги: десь по 40 хвилин на кожен кілограм.
Порада друга
Візьміть приблизно кілограм великої солі та розподіліть її рівномірно по деку.
На курячій грудці в центрі потрібно зробити надріз, натерти тушку сумішшю перцю, солі та спецій і покласти на сіль грудкою вниз.
Під час запікання м’ясо не візьме більше солі, аніж потрібно.
Можна фарширувати птицю фруктами або крупами, але якщо не хочете відчувати різні смаки, а просто хочете соковитого м’яса, влийте трохи води всередину.
Курка вийде соковита і з неймовірно апетитною скоринкою.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...