Всупереч популярній омані, приготування домашньої піци - доволі простий процес, який не вимагає особливих навичок в кулінарії та не забирає багато часу. Згадуємо сьогодні простий рецепт піци з шинкою, грибами та сиром моцарелою, передають Патріоти України
Для приготування тіста знадобляться наступні продукти: борошно (1,5 склянки), сіль (за смаком), цукор (1 ч. ложка), сухі дріжджі (2 ч. ложки), вода (3/4 склянки), олія (4 столових ложки).
Також варто зібрати інгредієнти для приготування основи піци: дрібно порізаний часник (1 головка), томатна паста (2 ст. ложки), вода (100 г), сіль (за смаком), базилік (за смаком).
Начинка піци може бути різноманітною, тож інгредієнти та їхні пропорції варто вибирати індивідуально. Ідеальними в цьому рецепті будуть шинка або ковбаса сервелат, гриби, оливки, сир моцарелла, болгарський перець. За бажанням можна додати орегано, більше часнику, базиліка або томатної пасти.
Як приготувати смачну домашню піцу
Почніть з тіста. Зробіть в борошні воронку, додайте всередину сіль, цукор, дріжджі та воду. Замісіть тісто і дайте йому настоятися в теплому місці не менше 30 хвилин.
Тим часом промийте всі овочі для начинки, видаліть корінці, насіння перцю. Розріжте їх на невеликі шматочки, оливки поріжте кільцями. Дрібно поріжте часник та обсмажте його на олії. Додайте до нього 2 ст. ложки томатної пасти, сіль, базилік, 100 мл води і тушкуйте на слабкому вогні 2-3 хвилини.
Поверніться до тіста та розкатайте його качалкою до отримання форми піци. Змастіть тісто соусом зі сковороди та викладіть зверху начинку в наступному порядку: шинку, сир моцарелу, оливки, перець, гриби. Зверху приправте піцу орегано.
Випікайте піцу при 220 градусах близько 20 хвилин. Ознакою готовності буде рум'яний корж та м'які овочі. Готовій страві варто дати трохи охолонути та можна подавати на стіл.
З цього року почав діяти Закон «Про обов’язкове страхування…», що суттєво змінив правила на страховому ринку нашої країни. Дали старт поступовому підвищенню максимальних розмірів страхових виплат та наближенню їх до європейських стандартів. Крім того, ...
Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...