Родина точно оцінить! Швидкий пиріг із сиром - смачно так, що не відірватися

Гаряча випічка завжди приваблює насамперед запахом. А якщо такий аромат наповнить ваш дім, діти й дорослі в ньому будуть щасливі, передають Патріоти України.

Рецепт від відомої кулінарки з Кривого Рогу Елли Іванової призначений тим, хто дуже зайнятий. Готове тісто сьогодні можна купити практично у всіх супермаркетах. Спечіть пиріг із листкового тіста хоч один раз, і, можливо, цей рецепт стане вашим улюбленим. Начинка може бути будь-якою. Такий пиріг можна подати до чаю або кави. Випічка з листкового тіста не тільки смачна, а й ситна.

- Коли немає часу, виручає готове листкове тісто, — каже Елла Іванова. — Цей пиріг чудовий, а готується дуже швидко.

Пиріг із листкового тіста
  • 250 г листкового тіста
Для начинки
  • 300 г сиру
  • 2 столові ложки цукру
  • 3 г ванільного цукру
  • Яйце (частина в начинку, частина — для змащення)

На пергамент викласти тонкий шар тіста, помістити начинку, прикрити другим шаром, змастити яйцем, за бажання посипати насінням. Тісто можна проколоти в кількох місцях виделкою. Випікаємо пиріг за температури 200 градусів приблизно хвилин 20.Смачного!

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...