Ростимуть як на дріжджах: Чим потрібно підживлювати кімнатні рослини

Домашній затишок неможливо уявити без кімнатних рослин. Але, щоб вони щодня радували око своєю красою, потрібно знати, чим їх краще підживлювати.

Добавки в ґрунт: чим краще підживлювати кімнатні рослини

Саме підживлення вважається однією з найважливіших складових турботи про кімнатні рослини. Щоб квіти активно зростали, потрібно обрати правильне добриво, в якому містяться поживні речовини.

Для кімнатних рослин найкращим добривом є органіка (компост, перегній). Тільки вона може забезпечити підживлення всіма поживними мікроелементами, а також покращення структури ґрунту.

Також можна використовувати і мінеральні добрива, однак в цьому разі дуже важливо стежити за дозуванням. Якщо додати надто багато — можна пересушити ґрунт, що призведе до опіків кореневої системи. Важливо дізнатися, який саме тип добрива підходить тим квітам, які ростуть в вашій оселі.

Чим поливати вазони, щоб швидко росли

Звичайно, найбільш потрібна будь-яким рослинам, в тому числі і кімнатним, вода. Однак цю просту істину часто забувають. Тим більше, що необхідно взяти до уваги, що різні види вимагають різної кількості води. Для кімнатних рослин надлишок вологи так само згубний як і дефіцит.

Існують певні правила поливання, які потрібно дотримуватися з кожною кімнатною рослиною:

  1. Режим — обов'язково дізнайтеся, як часто потрібно поливати той чи інший вазон. Також врахуйте його розміри, особливості розвитку, тип ґрунту, пору року, температуру в приміщенні та освітлення.
  2. Вологість ґрунту — завжди перевіряйте її перед поливанням. Для цього можна використовувати гідрометр або просто перевіряти землю вручну (палець опускайте на глибину не менше 2-3 см). Якщо ґрунт сухий — можете поливати.
  3. Кількість води — застоювання води у вазоні не можна допускати, адже це може стати причиною підгнивання коренів. Після поливання завжди видаляйте залишки води з піддону.
  4. Якість води — для кімнатних рослин найкращою вважається дощова вода. Вона м'яка і не містить хлору. З водогону вода надто жорстка, містить чимало домішок, які негативно впливають на розвиток рослини. Якщо у вас немає іншого варіанту, то воду з водогону потрібно відфільтровувати і давати їй постояти протягом тижня.
  5. Температура води — для поливання не можна брати холодну чи гарячу воду, вона повинна бути кімнатної температури. Інакше це може призвести до стресу і затримки розвитку.

Психологічний тест у картинці: Домашній улюбленець визначить вашу суперсилу

понеділок, 20 травень 2024, 17:12

Кожна тварина володіє дивовижними навичками, які часом непідвладні людському розумінню. Як тварини вчаться у нас, так і ми можемо переймати їхні звички або навіть суперсилу. Психологічний тест за картинкою визначить вашу унікальну здатність. Подивіться...

Психологічний тест за картинкою: Оберіть колір та розшифруйте свій внутрішній стан

понеділок, 20 травень 2024, 16:12

Психологічні тести за картинкою допомагають дізнаватися нові факти про себе та своїх близьких. В цей раз пропонуємо обрати один колір з різнобарвної палітри та в результаті визначити свій внутрішній ста. Перед вами постає легке завдання: придивіться до...