Розкішний аромат на весь дім. Пиріжки із яблуками та корицею - смак дитинства

Готувати ці пиріжки насправді дуже просто. Дріжджове тісто, яке дуже пухке, довго зберігається, а смакує - неперевершено, зазначають Патріоти України.

Для приготування нам потрібно:

  • молоко – 1 склянка
  • борошно – 3,5 склянки
  • дріжджі – 4 г
  • цукор – 6 ст. л.
  • вершкове масло – 40 г
  • яйця – 1
  • яблука – 800 г
  • лимон – 0,5 шт.
  • родзинки – за смаком
  • кориця – за смаком
  • сіль – за смаком
  • ванілін – за смаком

Готуємо:

  1. Нагріваємо молоко, ним заливаємо дріжджі, 3 ст. л. цукру, перемішуємо та накриваємо, аби запарилися дріжджі (10-15 хв). У іншій посудині збийте яйце і ванілін, поступово додавайте борошно і з’єднайте з опарою.
  2. Масло має бути м’яким (кімнатної температури) – додайте його до тіста і гарно замішуйте, додайте маленьку дрібку солі і цукру до тіста. Тісто має бути достатньо м’яким, але не липнути до рук.
  3. Тепер, дайте тісту підрости. Накрийте його та поставте у найтепліше місце у будинку. Воно має збільшитися у 2 рази протягом 2 год.Допоки тісто зростає, готуємо начинку. Яблука гарно вимийте та очистіть від шкуринки.Їх варто гарно протушкувати на пательні, додайте цукор та корицю. Якщо хочете, то додайте родзинки.
  4. Коли тісто виросло – формуйте маленькі кульки, які скоро будуть пиріжками. Додайте до кульок начинку, та дайте тісту ще трішки підійти – 15-20 хвилин.
  5. Викладіть їх на деку та змастіть збитим яйцем, присипте цукром і корицею.Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці – 15-20 хвилин.
  6. Ці пиріжки не є дуже нудкими, тому
  7. можуть бути прекрасним сніданком, або перекусом. Смак дуже ніжний, а аромат – зачаровує усіх. Мої діти просто обожнюють той день, коли вдома з’являються ці смаколики.

А ви любите домашню випічку?

Хіти тижня. Не проростатиме, не стане м'якою і в'ялою: Найкращий спосіб зберігання картоплі у квартирі, щоб "другий хліб" довго не псувався

понеділок, 17 січень 2022, 21:00

Існує відмінний спосіб зберігати картоплю в квартирі, щоб овоч довго не псувався. Це дозволить зробити запаси коренеплодів на довгий час, зазначають Патріоти України. Зберігати картоплю в домашніх умовах слід у темному прохолодному місці. Це може бути ...

Не робіть так! Цю грубу помилку при варінні яєць допускають майже всі

понеділок, 17 січень 2022, 17:29

Здавалося, що може бути простіше варених яєць? Але і тут є свої тонкощі і нюанси, не враховуючи які можна зіпсувати навіть таку нехитру страву. Як не можна варити яйця, а як робити це правильно - читайте нижче в нашому матеріалі Styler. Про це пише Mam...