Далеко не кожному вдається приготувати прозорий та нежирний холодець, а саме це найважливіше в цій страві. Насамперед, досвідчені кулінари радять обов'язково промивати всі інгредієнти перед приготуванням, передають Патріоти України.
Також не забувайте постійно знімати пінку, яка утворюється на поверхні бульйона, коли ви його варите. А ще фахівці стверджують, що перший бульйон з м'яса потрібно зливати. Так у вас точно вийде більш прозорий холодець. Лише в другій води м'ясо варять вже до готовності.
Ще одна важлива порада стосується того, коли краще додавати спеції. Кулінари вважають, що робити це потрібно вже після зливання першого бульйону, тобто коли ви залиєте м'ясо другою водою.
Є один секретний інгредієнт, який додають, щоб бульйон для холодцю залишався прозорим і не тьмянів. Потрібно прямо у бульйон влити пару сирих яєць. Всю "муть" вони заберуть на себе, а потім ви зможете зібрати яйця, що згорнулися, шумівкою разом з піною.
Не забудьте процідити холодець через марлю безпосередньо перед тим, як розлити його по формам. Після зціджування жир підніметься і ви зможете його просто прибрати.
Якщо у вас немає під рукою яєць або ви не хочете їх використовувати, можна замінити продукт альтернативою. Якщо ви помітили, що бульйон починає каламутитися, додайте у воду трішки лимонного соку. На смакові якості майбутнього холодця це не вплине, а ось прозорість з'явиться. На каструлю вистачить соку з половини лимону.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...