Розкрито секрети довголіття! ТОП-7 ключових порад, які продовжують тривалість життя

Прості поради значно продовжать життя, якщо їх виконувати, передають Патріоти України.

Хоча досягнутий вік може бути не зовсім під нашим контролем, є кілька способів, які можуть допомогти продовжити життя. Це включає в себе правильний вибір способу життя, зокрема здорову дієту і фізичні вправи, а також важливе управління психічним здоров’ям. Про це розповів експерт з клінічних інновацій Доктор Ноель Янг. Він запропонував сім порад для довголіття:

Менше сидіти та більше рухатися: З віком м’язова маса поступово зменшується, що збільшує ризик остеопорозу, слабкості, падінь і переломів. Щоб протидіяти цьому, потрібно більше рухатися і займатися фізичними вправами, які зміцнюють м’язи.

Їсти здорову їжу: Продукти, багаті клітковиною, такі як овочі, боби, злаки та фрукти, не тільки допомагають підтримувати здоровий рівень цукру та холестерину, але й пов'язані з довшими теломерами, що асоціюються з довголіттям. Також важливо споживати здорові жири, такі як риба, авокадо та горіхи.

Керувати стресом: Хронічний стрес сприяє укороченню теломер, що зменшує тривалість життя. Важливо навчитися керувати стресом і не піддаватися занепокоєнню, щоб зберегти здоров’я та довше жити.

Спати достатньо: Недостатній сон також веде до укорочення теломер. Для підтримки здоров’я і довголіття необхідно спати від семи до дев’яти годин на добу, забезпечуючи якісний сон.

Контролювати рівень цукру в крові: Високий рівень цукру в крові може пошкодити судини та нерви, сприяти розвитку діабету та інших хронічних захворювань. Скорочення споживання солодощів і рафінованих вуглеводів допомагає уникнути цих проблем.

Обмежувати калорії: Деякі дослідження показують, що рідкісні прийоми їжі та некритичне голодування можуть допомогти зменшити негативні наслідки старіння, а також активізувати гени, які підтримують клітини в здоровому стані.

Контролювати рівень вітаміну D: Низький рівень вітаміну D пов'язаний зі скороченням тривалості життя. Особливо в холодні місяці важливо стежити за рівнем цього вітаміну і приймати добавки, якщо це необхідно.

Джерело: ТСН.ua

Успіння Пресвятої Богородиці: Що обов'язково потрібно зробити 15 серпня, а що народна традиція категорично забороняє

четвер, 15 серпень 2024, 1:01

Православні християни 15 серпня за новим церковним календарем (28 серпня за старим) відзначають Успіння Пресвятої Богородиці. Це велике церковне свято належить до дванадесятих - найважливіших після Пасхи в православ'ї, передають Патріоти України. Що не...

Дачникам на замітку! Коли копати картоплю 2024 року, щоб добре збереглася: найкращі дати

середа, 14 серпень 2024, 22:00

Коли і як цього року копати картоплю: поради та дати за місячним календарем, передають Патріоти України. Термін початку викопування картоплі залежить від багатьох факторів. Зокрема, від сорту, погоди, часу посадки, догляду тощо. Ранні сорти картоплі дл...