Розміри врожаю вас здивують: Дачникам розкрили секрети підживлення цибулі

Вирощування цибулі не вимагає великих зусиль, проте правильна посадка та своєчасне підживлення забезпечить вражаючий урожай. Своїми секретами поділився городник із Вінницької області Микола Кошовий, пишуть "Факти", передають Патріоти України.

При посадці відстань між рядками має бути 30 см, а в ряді між цибулинами – 10 см. "Далі по периметру всієї грядки потрібно укласти на ґрунт паперові стрічки з попередньо наклеєним на них насінням моркви. Так вони й зростатимуть разом до самого збирання — цибуля та морква. Вирощування у такий спосіб сприятливе для обох культур: урожайність значно вища, ніж коли вирощувати їх на окремих грядках", – радить він.

Крім того, для захисту культури від мухи цибулі, потрібно посипати грунт деревною золою (100 г на 1 кв. м), або тютюновим пилом (1 ст. л. на 1 кв. м). Також дуже добре відлякує муху цибулю тютюновий настій (200 г тютюнового пилу і 1 ст. л. господарського мила на 10 л обов'язково гарячої води). Після охолодження настій необхідно процідити обприскати і рослини, і ґрунт.

Підживлення цибулі добривами потрібно проводити двічі-тричі за сезон. Перший раз – коли рослина має два-три листи, його можна підгодувати коров'ячим гноєм: склянка кашкоподібного коров'яку та 1 ст. л. сечовини на 10 л води.

"Друге підживлення - через 15 днів (2 ст. л. нітрофоски на 10 л води; норма витрати розчину: 2 - 3 л на 1 кв. м). Втретє підживлюю тоді, коли цибулина стає розміром з волоський горіх (1 ст. л. на 10 л води). Цієї кількості розчину вистачає на 2 кв. м.," – розповів городник.

Куди там ресторанній! Картопля по-селянськи в духовці, яку кожен зможе приготувати

неділя, 5 травень 2024, 11:15

Приготувати картоплю по-селянськи не є складним завданням. Потрібно тільки мати натхнення та трохи продуктів, щоб зробити смачну закуску або гарнір до вечері, передають Патріоти України. Для приготування знадобляться наступні продукти:. Картоплю вимийт...

ТОП-3 продукти, які потрібно додати в маринад, щоб м’ясо стало м’яким та соковитим

неділя, 5 травень 2024, 10:13

Досвідчений кухар ніколи не відмовиться від процесу маринування м’яса, тому що ця процедура дозволяє йому стати більш м’яким, соковитим та смачним, передають Патріоти України. Деякі господині переживають, що маринад може перебити смак та аромат м’яса, ...