Розпушувач чи сода: Ось що краще додати у тісто

І сода, і розпушувач додають в тісто, щоб виріб був пористим, піднявся при випіканні. В одних рецептах можна прочитати, що слід використовувати соду, в інших - розпушувач, передають Патріоти України. Що ж обрати?

Подробиці

Коли ви печете пиріжки, млинці, печиво, які потребують, щоб тісто піднялося, то одна тільки сода не впорається з цим завданням. Їй потрібна кислота: йогурт, кефір, сметана, сироватка. Якщо в рецепті є ці інгредієнти, сміливо додавайте соду, не гасячи її. Якщо ж немає, соду треба гасити оцтом або лимонним соком.

Розпушувач не потребує кислоти, бо в його складі вона вже є. Тому розпушувач змішують з борошном, а потім додають рідкі складники.

Сода без окислювача надає випічці специфічної гіркоти, а при використанні розпушувача цього не буває. Тому, що обрати, залежить від набору продуктів у тому чи іншому рецепті.

Не робіть помилок! Чому голубці вийшли сухі та жорсткі

неділя, 19 січень 2025, 8:15

Якщо ви допустили при приготуванні страви кількох помилок, ваші голубці можуть вийшли сухими і жорсткими. Щоб вони вдалися смачними, не достатньо вибрати найкращі інгредієнти, передають Патріоти України. Все можна зіпсувати, порушивши технологію пригот...

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...