
І сода, і розпушувач додають в тісто, щоб виріб був пористим, піднявся при випіканні. В одних рецептах можна прочитати, що слід використовувати соду, в інших - розпушувач, передають Патріоти України. Що ж обрати?
Коли ви печете пиріжки, млинці, печиво, які потребують, щоб тісто піднялося, то одна тільки сода не впорається з цим завданням. Їй потрібна кислота: йогурт, кефір, сметана, сироватка. Якщо в рецепті є ці інгредієнти, сміливо додавайте соду, не гасячи її. Якщо ж немає, соду треба гасити оцтом або лимонним соком.
Розпушувач не потребує кислоти, бо в його складі вона вже є. Тому розпушувач змішують з борошном, а потім додають рідкі складники.
Сода без окислювача надає випічці специфічної гіркоти, а при використанні розпушувача цього не буває. Тому, що обрати, залежить від набору продуктів у тому чи іншому рецепті.
Ви коли-небудь замислювалися, що може розповісти про вас простий тест на особистість? Це маленьке дослідження розкриє несподівані сторони вашого характеру.Незалежно від того, що саме ви побачили на малюнку передусім, кожен варіант говорить щось унікаль...
В Україні інспектори виявили понад 24 тисячі одиниць дитячої продукції, яка загрожує здоров’ю. Частина іграшок може викликати токсичні реакції та травмувати дитину. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передають Патріоти України. Протягом 2025 року ...