Розпушувач чи сода: Ось що краще додати у тісто

І сода, і розпушувач додають в тісто, щоб виріб був пористим, піднявся при випіканні. В одних рецептах можна прочитати, що слід використовувати соду, в інших - розпушувач, передають Патріоти України. Що ж обрати?

Подробиці

Коли ви печете пиріжки, млинці, печиво, які потребують, щоб тісто піднялося, то одна тільки сода не впорається з цим завданням. Їй потрібна кислота: йогурт, кефір, сметана, сироватка. Якщо в рецепті є ці інгредієнти, сміливо додавайте соду, не гасячи її. Якщо ж немає, соду треба гасити оцтом або лимонним соком.

Розпушувач не потребує кислоти, бо в його складі вона вже є. Тому розпушувач змішують з борошном, а потім додають рідкі складники.

Сода без окислювача надає випічці специфічної гіркоти, а при використанні розпушувача цього не буває. Тому, що обрати, залежить від набору продуктів у тому чи іншому рецепті.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...