Розсипчаста гречка, яка ніколи не підгорає: Ось який інгредієнт додати під час варіння

Навіть таку звичну крупу, як гречка, не завжди вдається ідеально зварити. Для того, щоб вона не була сухою, гіркуватою та не підгорала, досвідчені господині радять додати один простий інгредієнт при варінні, передають Патріоти України.

Для чого потрібно додавати соду

  • Надає крупі повітряну та пишну консистенцію.
  • Усуває ризик підгорання.
  • Нейтралізує специфічний запах крупи .
  • Додатково очищує крупу від сміття та лусочок, які під час варіння вода з содою виштовхне на поверхню.

Як правильно додавати соду

Варити гречку потрібно класичним способом до напівготовності. Коли крупинки злегка розбухнуть, насипати трохи соди – приблизно на кінчику ножа. Якщо на поверхні з'явилися смітинки, їх потрібно забрати ложкою.

Забудете про проблему! Як позбутися конденсату на вікнах - прості трюки, які працюють

четвер, 9 жовтень 2025, 8:15

Ви помічали, що вранці ваші вікна покриті крапельками конденсату? Це не лише псує вигляд кімнати, а й може призвести до плісняви та неприємного запаху. Ось кілька ефективних способів, які допоможуть уникнути проблем, передають Патріоти України. Конденс...

Народні прикмети на 9 жовтня. Що українці спрадавна вживали цього дня, аби набратися здоров'я на рік

четвер, 9 жовтень 2025, 7:53

9 жовтня за новим церковним календарем (22 жовтня за старим) - день пам'яті апостола Якова Алфеєва. За старим календарним стилем - день пам'яті святого Іоана Богослова. Про апостола відомо небагато. Яків жив у I столітті, був братом апостола і євангелі...