Розсипчастий плов зі свининою у пательні: Пороковий рецепт ідеальної вечері

Ситний плов можна готувати і у простішому варіанті, на пательні, передають Патріоти України.

Рецепт простого приготування плову пропонує сайт 1000.menu. Щоправда, для цього слід вибрати пательню із товстими стінками.

Інгредієнти (на 3 порції):
  • Свинина — 250 гр;
  • Рис — 200 гр;
  • Половина цибулини;
  • Морква — 1 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Вода — 0.5 л;
  • Рослинна олія — 15 гр;
  • Сіль та сухі спеції — за смаком.
Приготування:
  • У глибоку пательню з високими бортами налити олію і сильно розігріти. Свинину з невеликою кількістю сала обсмажити на сильному вогні — м'ясо повинне вкритися золотистою скоринкою.
  • Рис (не пропарений, а звичайний) промити у холодній воді, залити окропом та залишити на 20−30 хвилин.
  • Моркву та цибулю подрібнити, додати до м'яса та обсмажувати 2−3 хвилини. Додати сіль та спеції.
  • Залити вміст пательні невеликою кількістю гарячої води, накрити кришкою та тушкувати на невеликому вогні 15−20 хвилин.
  • Додати рис, залити водою, щоб рідина повністю покрила вміст пательні. Перемішати, накрити кришкою та готувати на повільному вогні 30 хвилин. Протягом цього часу плов перемішувати не потрібно.
  • Коли рис стане м'яким, перемішати і додати часник.
  • Зняти пательню з вогню та залишити плов під кришкою на 20 хвилин. Готово!

У цій страві можна використовувати інше м'ясо. Наприклад, яловичину, яка готується довше, ніж свинина. Або м'ясо птиці, яке приготується швидше.

Їжте щодня: ТОП-5 найпотужніших антиоксидантів для здоров’я та молодості

субота, 12 липень 2025, 18:05

Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...