Розсипчастий плов зі свининою у пательні: Пороковий рецепт ідеальної вечері

Ситний плов можна готувати і у простішому варіанті, на пательні, передають Патріоти України.

Рецепт простого приготування плову пропонує сайт 1000.menu. Щоправда, для цього слід вибрати пательню із товстими стінками.

Інгредієнти (на 3 порції):
  • Свинина — 250 гр;
  • Рис — 200 гр;
  • Половина цибулини;
  • Морква — 1 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Вода — 0.5 л;
  • Рослинна олія — 15 гр;
  • Сіль та сухі спеції — за смаком.
Приготування:
  • У глибоку пательню з високими бортами налити олію і сильно розігріти. Свинину з невеликою кількістю сала обсмажити на сильному вогні — м'ясо повинне вкритися золотистою скоринкою.
  • Рис (не пропарений, а звичайний) промити у холодній воді, залити окропом та залишити на 20−30 хвилин.
  • Моркву та цибулю подрібнити, додати до м'яса та обсмажувати 2−3 хвилини. Додати сіль та спеції.
  • Залити вміст пательні невеликою кількістю гарячої води, накрити кришкою та тушкувати на невеликому вогні 15−20 хвилин.
  • Додати рис, залити водою, щоб рідина повністю покрила вміст пательні. Перемішати, накрити кришкою та готувати на повільному вогні 30 хвилин. Протягом цього часу плов перемішувати не потрібно.
  • Коли рис стане м'яким, перемішати і додати часник.
  • Зняти пательню з вогню та залишити плов під кришкою на 20 хвилин. Готово!

У цій страві можна використовувати інше м'ясо. Наприклад, яловичину, яка готується довше, ніж свинина. Або м'ясо птиці, яке приготується швидше.

Ягоди будуть солодкими та соковитими: Яим удобрювати полуницю навесні для великого врожаю

вівторок, 24 травень 2022, 17:30

Багато дачників ставлять запитання, чим найкраще підгодувати полуницю навесні, щоби був хороший урожай великих і соковитих ягід. Відповідь досить проста - потрібно використовувати натуральні інгредієнти. Таке добриво в домашніх умовах може приготувати ...

Навчіться правильно садити дерева - і урожай зросте у рази: Лайфхаки від садівника

вівторок, 24 травень 2022, 17:15

есна - це чудовий час, щоб дати життя спраглим впустити своє коріння в землю молодим і наповненим соком саджанцям дерев. Але не кожен знає, як це зробити правильно, аби не нашкодити. Не біда, садівник Василь Іванюк пояснив, як то правильно зробити, пер...