Рис для східних народів - продукт номер один. Вони точно знають, як його приготувати, щоб було смачно, передають Патріоти України.
Беремо склянку будь-якого рису, промиваємо водою і кидаємо на сковорідку. Сковорідка має бути з товстим дном та високими краями. Додаємо 1 ст. ложку вершкового масла та 2 ст. ложки рослинної олії.
Перемішуємо інгредієнти, обсмажуємо рис на сильному вогні, поки він не стане злегка прозорим і твердим. Заливаємо рис окропом і варимо під закритою кришкою, поки вода не випарується. Даємо рису настоятися та подаємо на стіл.
Секрети розсипчастого рису
Вибираємо сорт. Довгозерні сорти басмати та жасмин ніколи не злипаються і не розварюються. Промиваємо. Рис злипається через крохмаль. Додаємо воду. Склянка крупи заливається двома склянками води. Якщо додати більше – каша вийде рідкою, а якщо менше – в’язкою.
Додаємо олію та сіль на початку готування. Це позбавить рис від клейкості. Готуємо спершу на сильному вогні. Це потрібно для того, щоб “запечатався” крохмаль. Не переварюємо. Не треба чекати, поки рис перетвориться на кашу, краще дати йому настоятися під кришкою. Вода вбереться.
Помилка у виборі iPad коштує дорого — в кращому випадку доведеться миритися з повільною роботою, в гіршому — планшет припадатиме пилом на полиці. Лінійка 2025 року пропонує чотири моделі, кожна з яких є найкращою для своїх завдань, але абсолютно не під...
Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...