Рис для східних народів - продукт номер один. Вони точно знають, як його приготувати, щоб було смачно, передають Патріоти України.
Беремо склянку будь-якого рису, промиваємо водою і кидаємо на сковорідку. Сковорідка має бути з товстим дном та високими краями. Додаємо 1 ст. ложку вершкового масла та 2 ст. ложки рослинної олії.
Перемішуємо інгредієнти, обсмажуємо рис на сильному вогні, поки він не стане злегка прозорим і твердим. Заливаємо рис окропом і варимо під закритою кришкою, поки вода не випарується. Даємо рису настоятися та подаємо на стіл.
Секрети розсипчастого рису
Вибираємо сорт. Довгозерні сорти басмати та жасмин ніколи не злипаються і не розварюються. Промиваємо. Рис злипається через крохмаль. Додаємо воду. Склянка крупи заливається двома склянками води. Якщо додати більше – каша вийде рідкою, а якщо менше – в’язкою.
Додаємо олію та сіль на початку готування. Це позбавить рис від клейкості. Готуємо спершу на сильному вогні. Це потрібно для того, щоб “запечатався” крохмаль. Не переварюємо. Не треба чекати, поки рис перетвориться на кашу, краще дати йому настоятися під кришкою. Вода вбереться.
Хоча в народні прикмети вірять далеко не всі, стійке переконання в тому, що новорічні ритуали допоможуть впіймати удачу за хвіст, залишаються у багатьох українців. Традиційно на Новий рік загадують бажання через записки. На аркуші паперу потрібно напис...
Про п’ять “ворогів плоского живота” розповіли експерти одного зарубіжного видання, передають Патріоти України. Будь-який виноград – важкий продукт для травлення. Фруктоза, що у великій кількості міститься у винограді, викликає посилене газоутворення і ...