Розсипчастий рис по-турецьки: Як варити так, щоб він не злипався - секрет досвідчених господинь

Як приготувати розсипчастий рис за 5 хвилин

Рис для східних народів - продукт номер один. Вони точно знають, як його приготувати, щоб було смачно, передають Патріоти України.

Подробиці

Беремо склянку будь-якого рису, промиваємо водою і кидаємо на сковорідку. Сковорідка має бути з товстим дном та високими краями. Додаємо 1 ст. ложку вершкового масла та 2 ст. ложки рослинної олії.

Перемішуємо інгредієнти, обсмажуємо рис на сильному вогні, поки він не стане злегка прозорим і твердим. Заливаємо рис окропом і варимо під закритою кришкою, поки вода не випарується. Даємо рису настоятися та подаємо на стіл.

Секрети розсипчастого рису

Вибираємо сорт. Довгозерні сорти басмати та жасмин ніколи не злипаються і не розварюються. Промиваємо. Рис злипається через крохмаль. Додаємо воду. Склянка крупи заливається двома склянками води. Якщо додати більше – каша вийде рідкою, а якщо менше – в’язкою.

Додаємо олію та сіль на початку готування. Це позбавить рис від клейкості. Готуємо спершу на сильному вогні. Це потрібно для того, щоб “запечатався” крохмаль. Не переварюємо. Не треба чекати, поки рис перетвориться на кашу, краще дати йому настоятися під кришкою. Вода вбереться.

Дачникам на замітку! Як врятувати помідори від фітофторозу

субота, 24 травень 2025, 17:28

Помідори є однією з найпопулярніших культур, а також одними з найлегших у вирощуванні. Однак, хоча існують сорти, стійкіші до хвороб, фітофтороз може стати великою проблемою на шляху до гарного урожаю, передають Патріоти України. Фітофтороз – це грибко...

Це справді працює! Додайте всього лише один інгредієнт - і молоко не скисатиме декілька днів

субота, 24 травень 2025, 12:30

Насамперед, потрібно розібратися, чому скисає молоко. Цей процес відбувається через розмноження бактерій, які перетворюють лактозу на молочну кислоту. Його швидкість залежить від типу продукту і умов зберігання, передають Патріоти України з посиланням ...