Вибір хліба в магазині може бути складним, оскільки він має не лише бути приємним на смак, а й не нашкодити ні здоров'ю, ні фігурі. Щоб не помилитись, вибирайте хліб із цільного зерна, оскільки очищене зерно, що в білому хлібі, може підвищити ризик серцево-судинних захворювань та навіть смертності, передають Патріоти України.
Насправді попри популярність дієт з низьким вмістом вуглеводів, хліб із цільного зерна має більше переваг для вашого організму та може бути корисним для здоров'я. Чому важливо обирати хліб, багатий на клітковину та корисні поживні речовини, розповіли в Eat This, Not That.
Вплив очищених злаків на тіло
В досліджені, яке було опубліковане в Британському медичному журналі (BMJ) доведено, що щоденне споживання майже 350 грамів очищеного зерна підвищує ризик загальної смертності та серйозних серцево-судинних захворювань через підвищений артеріальний тиск. Врахуйте, що очищене зерно міститься у білому хлібі, макаронах, рисі та пластівцях, де видалені основні частини злаків, такі як висівки та зародки. Однак, вибір аналогічних цільнозернових продуктів може знизити ці ризики.
Як слід вживати хліб
Вам не варто відмовлятись від хліба у раціоні, оскільки достатньо просто замінити білий хліб на цільнозернові аналоги. Для цього слід перевірити вміст клітковини, купуючи хліб з 3-5 грамами клітковини на шматочок, що свідчить про наявність цільних зерен.
Пам’ятайте, що хоча іноді їсти білий хліб можна, однак регулярне споживання хліба з високим вмістом клітковини знижує ризик захворювань. Тож ви все ще можете насолоджуватися підсмаженими бутербродами, обираючи цільнозернові продукти.
Багато хто, прагнучи позбутися зайвих кілограмів, ретельно контролює свій раціон та регулярно займається спортом. Однак бувають випадки, коли, незважаючи на всі зусилля, стрілка ваг вперто показує одне й те саме число. Причиною цього можуть бути не лиш...
Не поспішайте їх викидати — ці паростки можуть стати корисними помічниками на вашій грядці, передають Патріоти України. Висаджені в ґрунт на глибину близько 7 см і рясно политі за температури не нижче +10 °C, вони добре приживаються і дають нові рослин...