Вибір хліба в магазині може бути складним, оскільки він має не лише бути приємним на смак, а й не нашкодити ні здоров'ю, ні фігурі. Щоб не помилитись, вибирайте хліб із цільного зерна, оскільки очищене зерно, що в білому хлібі, може підвищити ризик серцево-судинних захворювань та навіть смертності, передають Патріоти України.
Насправді попри популярність дієт з низьким вмістом вуглеводів, хліб із цільного зерна має більше переваг для вашого організму та може бути корисним для здоров'я. Чому важливо обирати хліб, багатий на клітковину та корисні поживні речовини, розповіли в Eat This, Not That.
Вплив очищених злаків на тіло
В досліджені, яке було опубліковане в Британському медичному журналі (BMJ) доведено, що щоденне споживання майже 350 грамів очищеного зерна підвищує ризик загальної смертності та серйозних серцево-судинних захворювань через підвищений артеріальний тиск. Врахуйте, що очищене зерно міститься у білому хлібі, макаронах, рисі та пластівцях, де видалені основні частини злаків, такі як висівки та зародки. Однак, вибір аналогічних цільнозернових продуктів може знизити ці ризики.
Як слід вживати хліб
Вам не варто відмовлятись від хліба у раціоні, оскільки достатньо просто замінити білий хліб на цільнозернові аналоги. Для цього слід перевірити вміст клітковини, купуючи хліб з 3-5 грамами клітковини на шматочок, що свідчить про наявність цільних зерен.
Пам’ятайте, що хоча іноді їсти білий хліб можна, однак регулярне споживання хліба з високим вмістом клітковини знижує ризик захворювань. Тож ви все ще можете насолоджуватися підсмаженими бутербродами, обираючи цільнозернові продукти.
Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...
Косметичні засоби напряму контактують з нашою шкірою, тож можуть впливати на її здоров’я. Особливо, якщо не дотримуватись термінів придатності косметики, передають Патріоти України. Але який саме термін використання таких продуктів вважається безпечним...