Зараз літо, сезон овочів. Саме час готувати страви з кабачків та баклажанів. Наприклад, паштет з баклажанів чи човники з кабачків, передають Патріоти України.
А ще їх можна поєднати та зробити рулети з баклажанів та кабачків з курячим філе. Як стверджують автори тг-каналу «Ідеї для сніданку та вечері», це неймовірно смачна закуска, її можна подати як до святкового столу, так і кожний день.
Інгредієнти:
- 1 молодий кабачок;
- 1 великий баклажан;
- 200 грамів курячого філе;
- 3 столові ложки гострого томатного соусу;
- 1 зубчик часнику;
- 140 грамів сиру;
- 0,5 чайної ложки куркуми;
- 2 дрібки солі;
- 1 дрібку чорного меленого перцю;
- 1/3 склянки олії.
Приготування:
- Спочатку вимийте баклажани, поріжте на тонкі смужки, посоліть та лишіть на деякий час, щоб вийшла гіркота. Потім ще раз їх вимийте і викладіть на рушник.
- Наріжте смужками кабачок і обсмажте його та баклажан на пательні гриль.
- Філе необхідно помити, нарізати довгими смужками, присипати спеціями та витиснути часник через прес.
- Зібрати рулети: 1 шар — кабачок, 2 шар — тонкі смужки сиру, 3 шар — баклажан, 4 шар — томатний соус, 5 шар — філе.
- Скрутіть рулет і насадіть на шпажку. Якщо вона довга — насадіть по два рулета. Кінці шпажки оберніть фольгою, щоб вони не згоріли.
- Візьміть деко, закрийте його харчовим папером, викладіть рулети та випікайте їх 23−25 хвилин при температурі 160 градусів за Цельсієм.
- Подавати рулети треба з зеленню. Шпажки можна не витягати.
Захворюваність на рак серед людей віком до 50 років стрімко зростає в усьому світі. Існує три фактори, які можуть суттєво підвищувати ризик розвитку онкології в молодому віці, передають Патріоти України з посиланням на сайт Cancer research UK. Аналіз ...
Смажена, запечена, відварена – курка смакує майже кожному. Проте, перш ніж відправити її до духовки чи на сковорідку, більшість із нас робить одну поширену помилку, яка, на перший погляд, здається логічною та навіть гігієнічною. Чи треба мити курку пер...