"Моя бабуся навчила мене готувати запечену картоплю в домашніх умовах так, що не кожен кухар зуміє вгадати, що це блюдо виготовлено аматором, а не справжнім кулінаром", - йдеться у популярному блозі, зазначають Патріоти України. Цитуємо далі:
"Інгредієнти включають:
1 кг картоплі (бажано молодої);
1 чайну ложку солі;
2 літра холодної води;
50 мл олії.
Етапи приготування картоплі
Все, що вам потрібно зробити, це вимити, розділити навпіл або на чверті молоду картоплю. Покладіть сіль в холодну воду і перенесіть на вогонь. Залиште картоплю варитися, поки на поверхні не з'явиться біла піна, а потім негайно злийте картоплю.
Після цього помістіть в духовку деко з вершковим маслом, яке має розтопитися в духовці. Запам'ятайте, спочатку масло - потім картопля. У цій маніпуляції і весь секрет, що дозволяє картоплі придбати незвичайно ніжний і насичений смак.
Просто помістіть холодне масло на деко в холодній духовці, а потім увімкніть її на 160 градусів. Коли духовка нагріється, додайте картоплю в гаряче масло і розмішайте, щоб кожена картоплина була покрита масляною сумішшю. Залежно від ваших смакових уподобань можете додати трави або спеції. Тепер виставте температуру в 180-200 градусів і випікайте, поки картопля не стане золотистою. Завдяки цьому методу на поверхні картоплі утворюється хрустка скоринка, що робить її ще більш смачною".
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...