Рум'яна і з скоринкою: Запечена картопля за бабусиним рецептом виходить нереально смачною!

"Моя бабуся навчила мене готувати запечену картоплю в домашніх умовах так, що не кожен кухар зуміє вгадати, що це блюдо виготовлено аматором, а не справжнім кулінаром", - йдеться у популярному блозі, зазначають Патріоти України. Цитуємо далі:

"Інгредієнти включають:

1 кг картоплі (бажано молодої);

1 чайну ложку солі;

2 літра холодної води;

50 мл олії.

Етапи приготування картоплі

Все, що вам потрібно зробити, це вимити, розділити навпіл або на чверті молоду картоплю. Покладіть сіль в холодну воду і перенесіть на вогонь. Залиште картоплю варитися, поки на поверхні не з'явиться біла піна, а потім негайно злийте картоплю.

Після цього помістіть в духовку деко з вершковим маслом, яке має розтопитися в духовці. Запам'ятайте, спочатку масло - потім картопля. У цій маніпуляції і весь секрет, що дозволяє картоплі придбати незвичайно ніжний і насичений смак.

Просто помістіть холодне масло на деко в холодній духовці, а потім увімкніть її на 160 градусів. Коли духовка нагріється, додайте картоплю в гаряче масло і розмішайте, щоб кожена картоплина була покрита масляною сумішшю. Залежно від ваших смакових уподобань можете додати трави або спеції. Тепер виставте температуру в 180-200 градусів і випікайте, поки картопля не стане золотистою. Завдяки цьому методу на поверхні картоплі утворюється хрустка скоринка, що робить її ще більш смачною".

Це така смакота! Рецепт омлету, який має спробувати кожен гурман

неділя, 28 квітень 2024, 8:22

Омлет. Здається, що в цій страві нічого не може здивувати. Її готують майже кожен день на сніданок. Проте можна змінити звичні інгредієнти, щоб отримати зовсім новий смак. Приготуйте омлет з пивом, редисом та помідорами, передають Патріоти України. Для...

Не буде плям і розводів! Як почистити матові кухонні шафки

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Регулярне прибирання - запорука не лише естетично привабливого простору, а й здоров’я всієї родини. Бактерії та пліснява на поверхнях можуть викликати ряд захворювань - від дерматитів до хвороб дихальних шляхів, передають Патріоти України. Варто не за...