Рум'яна скоринка забезпечена! Як правильно смажити картоплю, щоб всі попросили добавки

Смажена картопля не така вже й корисна, але така смачна. Якщо її правильно приготувати, то всі будуть засипати компліментами господиню і розхвалювати її страву. Здавалося б, смажена картопля - така проста страва, яку приготує навіть школяр, передають Патріоти України.

Однак, виявляється, все не так просто. Цю "просту страву" дуже легко зіпсувати. Може, смак буде приємним, але ось сам вигляд може стати зовсім не дуже, якщо допустити деякі помилки.Ми зібрали найважливіші правила, дотримання яких зробить страву незабутньою.

Сорт картоплі для смаження

В першу чергу вам необхідно звернути увагу на сорт картоплі, адже неправильно підібраний сорт може перетворити страву в кашу. Відмінним варіантом стане картопля з червоною або жовтою шкіркою. Білі сорти точно не підійдуть для смаження, адже вони занадто м'які. Краще відмовитися від сортів з великим вмістом крохмалю, щоб шматочки не злипалися. Щоб позбутися від зайвого крохмалю, ви так само можете замочити картоплю в холодній воді - на 30-50 хвилин.

Як правильно смажити картоплю

Вам потрібно нарізати картоплю однаковими шматочками. Зовсім не має значення, будуть вони круглі або довгі, головне, щоб вони були одного розміру.

Перед тим, як класти картоплю на гарячу сковорідку, шматочки потрібно просушити, адже при попаданні води на сковорідку масло почне "стріляти" на всі боки. Якщо ви хочете, щоб смажена картопля була добре приготована і не перетворилася в тушковану, то обов'язково попередньо добре розігрійте сковорідку і масло

Шматочки картоплі варто викладати на сковорідку лише одним шаром, щоб вони добре підрум'янилися, з'явилася скоринка. Так буде зручно перевертати їх. Однак відразу помішувати картоплю не потрібно, краще це зробити через 4 хвилини після того, як ви поклали їх на сковорідку.

Не поспішайте кидати сіль. Краще це зробити за кілька хвилин до приготування. Інакше картопля виділить вологу і злипнеться. Також можна додати до картоплі цибулю, гриби, спеції. Однак це все потрібно робити за смаком і додавати приблизно за 5-7 хвилин до готовності.

А ви це знали? Чому не можна купатися у холодному душі у спеку

п’ятниця, 27 червень 2025, 12:05

У спекотні дні багато хто мріє про момент, коли опиниться вдома і зможе стати під струмені холодного душу. Однак вчені застерігають – такий спосіб освіжитись може бути не тільки шкідливим, але й становити неабияку небезпеку, передають Патріоти України....

Ці продукти продовжують життя! Що варто їсти для зміцнення здоров’я та профілактики хвороб

п’ятниця, 27 червень 2025, 10:59

Здоров’я – найцінніший ресурс, який потребує щоденної уваги. Харчування відіграє ключову роль у підтримці доброго самопочуття, профілактиці хвороб і навіть у боротьбі з серйозними захворюваннями. Видання зібрало список накорисніших продуктів, які зміцн...