
Смажена картопля не така вже й корисна, але така смачна. Якщо її правильно приготувати, то всі будуть засипати компліментами господиню і розхвалювати її страву. Здавалося б, смажена картопля - така проста страва, яку приготує навіть школяр, передають Патріоти України.
Однак, виявляється, все не так просто. Цю "просту страву" дуже легко зіпсувати. Може, смак буде приємним, але ось сам вигляд може стати зовсім не дуже, якщо допустити деякі помилки.Ми зібрали найважливіші правила, дотримання яких зробить страву незабутньою.
В першу чергу вам необхідно звернути увагу на сорт картоплі, адже неправильно підібраний сорт може перетворити страву в кашу. Відмінним варіантом стане картопля з червоною або жовтою шкіркою. Білі сорти точно не підійдуть для смаження, адже вони занадто м'які. Краще відмовитися від сортів з великим вмістом крохмалю, щоб шматочки не злипалися. Щоб позбутися від зайвого крохмалю, ви так само можете замочити картоплю в холодній воді - на 30-50 хвилин.
Вам потрібно нарізати картоплю однаковими шматочками. Зовсім не має значення, будуть вони круглі або довгі, головне, щоб вони були одного розміру.
Перед тим, як класти картоплю на гарячу сковорідку, шматочки потрібно просушити, адже при попаданні води на сковорідку масло почне "стріляти" на всі боки. Якщо ви хочете, щоб смажена картопля була добре приготована і не перетворилася в тушковану, то обов'язково попередньо добре розігрійте сковорідку і масло
Шматочки картоплі варто викладати на сковорідку лише одним шаром, щоб вони добре підрум'янилися, з'явилася скоринка. Так буде зручно перевертати їх. Однак відразу помішувати картоплю не потрібно, краще це зробити через 4 хвилини після того, як ви поклали їх на сковорідку.
Не поспішайте кидати сіль. Краще це зробити за кілька хвилин до приготування. Інакше картопля виділить вологу і злипнеться. Також можна додати до картоплі цибулю, гриби, спеції. Однак це все потрібно робити за смаком і додавати приблизно за 5-7 хвилин до готовності.
Багато господинь стикаються з тим, що після миття скляний посуд має тьмяний вигляд, з білим нальотом або розводами. Навіть полірування не допомагає. Фахівці пояснюють, що причина часто криється не в засобах для миття, а в жорсткій воді, яка містить над...
З настанням холодів проблема швидкого прогрівання салону автомобіля стає однією з найактуальніших для водіїв. Традиційне довге очікування на холостих обертах неефективне: воно збільшує витрату пального, займає час і не забезпечує швидкого комфорту. Екс...