Рушники стали, як наждачка? Найкращі поради, чим пом'якшити тканину і прибрати запах

Кожна господиня рано чи пізно стикається з проблемою, коли рушники починають неприємно пахнути. Ми зібрали для вас корисні поради та рекомендації про те, як повернути свіжість рушників, передають Патріоти України.

Всім відомо, що рушники потрібно часто прати, щоб зберегти їхню свіжість. Але іноді трапляється так, що навіть висохлі після прання рушники мають дуже неприємний запах. Причина цієї проблеми - бактерії, які залишаються в волокнах матеріалу рушників, що мають затхлий запах вогкості.

Щоб прибрати неприємний запах від рушників, обов'язково потрібно знати правила прання в машинці.

  • При пранні рушників ні в якому разі не треба використовувати режим з економією води.
  • Брудні рушники треба прати відразу і не давати їм залежуватися.
  • Для прання рушників краще користуватися якісними і хорошими засобами, бажано рідкими, а не порошками.
  • Оптимальний режим для прання - той, в якому температура води не більше 40 градусів. При цьому, необхідно прочитати інформацію на ярлику.
  • Сушку рушників не можна здійснювати в режимі з максимальними обертами барабана пралки.

Найкраще сушити рушники на вулиці або балконі, вивішуючи їх в сонячну погоду. Де точно не варто залишати мокрі рушники - так це в закритих приміщеннях квартири без циркуляції повітря.

Як прибрати неприємний запах з махрових рушників - ефективні засоби

Щоб вивести неприємний запах з рушників, існує кілька дієвих і ефективних способів. Відповідь на питання, чи можна прати рушники з лимонною кислотою, однозначно позитивна, але є кілька обов'язкових нюансів для застосування даного засобу. Спочатку потрібно випрати рушники за допомогою простого господарського мила в гарячій воді. Щоб позбутися від запаху рушників лимонною кислотою, її треба насипати на забруднені місця рушники і почекати десь півгодини, поки вона вбереться. Потім - прополоскати вручну вже в холодній воді.

Також можна використовувати оцет від запаху. Рушники перед пранням слід замочити в розчині з оцтом: 250 мл на 10 л води. Через кілька хвилин речі можна покласти в машинку для прання.

Суміш оцту з содою добре допоможе в усуненні неприємного запаху, що надходить від рушників. Вироби потрібно близько 5 хвилин потримати в розчині, що складається з оцту і соди: на кожні 8 л води 1 стакан засобу. Після початку прання, коли вода буде гарячою, машинку треба поставити в режим паузи, щоб волокна рушників наситилися содою і оцтом. Після закінчення години прання можна продовжити вже в стандартному режимі.

Для позбавлення від поганого запаху рушників на допомогу прийде мікрохвильова піч: їх досить потримати в мікрохвильовці одну хвилину, а потім обов'язково після цього випрати в теплій воді.

Також рушники можна прокип'ятити, оскільки будь-які бактерії гинуть при впливі високих температур. Такий метод підходить тільки для виробів з натуральних тканин. Для кип'ятіння рушників можна взяти велику каструлю або ж пральну машину, використовуючи режим з підігрівом води до 90-95 градусів.

Хорошим засобом для позбавлення від неприємного запаху рушників вважається відбілювач, в якому потрібно їх замочити перед пранням в машинці. Важливо чітко слідувати інструкції щодо дозування і часу, щоб не зіпсувати їх.

Все дуже просто! Як визначити свіжість курячих яєць

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:07

Ціна на яйця росте, а тому варто ретельно їх обирати, щоб придбати якісні та свіжі продукти, а не кота в лотку передають Патріоти України. Свіжі яйця не повинні мати блиск, виробники не змащують їх олійками. Якщо ви бачите, що яйця блищать, то це пряма...

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...