Рис стане знову розсипчастим - копійчана хитрість врятує страву

Рис - незамінна крупа на нашій кухні, передають Патріоти України.

Здається, що варити крупу не складно. Але іноді при приготуванні рису може статися неприємність — він розварюється і подавати на стіл його неможливо. Не поспішайте викидати рис – разом із Ukr.Media ми розповімо, як можна його врятувати.

Як врятувати переварений рис

У такому разі вас урятує хліб. Кілька шматочків допоможуть увібрати надмірну вологу та відновити текстуру страви.

Щоб рис став розсипчастим, просто складіть його в каструлю чи пароварку. Додайте кілька шматочків м’якого свіжого хліба без шкірки. Накрийте кришкою посуд і залиште його на середньому вогні на 5-10 хвилин, періодично помішуйте рис.

Коли крупа стане бажаною текстурою, приберіть хліб та подавайте на стіл. Пара шматків хліба забере зайву вологу з рису та відновить його структуру.

Зверніть увагу, що при додаванні хліба рис має бути гарячим – лише тоді метод спрацює ідеально. Ця порада стане в пригоді, якщо ви готуєте рис для суші, плову або інших страв – саме там важливо зберегти його розсипчастість.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.