Яблука не тільки смачні самі по собі або у складі страв, але й корисні для здоров'я, включаючи поліпшення здоров'я кишківника і зниження ризику інсульту, високого кров'яного тиску (як можна нормалізувати артеріальний тиск природним шляхом, читайте тут), діабету, серцевих захворювань, ожиріння і деяких видів раку. Так вважає американка Джессіка Левінсон, експертка з харчування, передають Патріоти України.
Яблуко середнього розміру є хорошим джерелом клітковини: воно містить 4,8 грама цієї поживної речовини. Також є хорошим джерелом вітаміну С, маючи його у складі 9,2 міліграма, разом з невеликими кількостями інших вітамінів і мінералів. Експерти радять додавати фрукт до салатів або до сиру на грилі, запечені яблука підходять для здорового десерту, можна приготувати курку з яблуками в мультиварці для легкого обіду або вечері.
Смакуючи соковите яблуко, ви можете допомогти зберегти здоров'я свого серця. Дослідження пов'язують споживання яблук зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, що може бути пов'язано зі зниженим рівнем холестерину завдяки розчинній клітковині, яка міститься в яблуках.
Попередні дослідження показують, що регулярне вживання яблук знижує ризик інсульту на 52 відсотки. Крім того, дослідження, опубліковане в лютому 2020 року в Американському журналі клінічного харчування, показало, що вживання двох яблук на день допомогло учасникам дослідження знизити рівень «поганого» холестерину і тригліцеридів.
Обов'язково їжте яблучну шкірку, яка містить велику частину нерозчинної клітковини, згідно з даними Університету Іллінойсу. Яблука можуть підтримати здорову імунну систему
Якщо у вас діабет 2 типу, подумайте про те, щоб додати яблука до свого раціону. Звичайно, це фрукти, але існує поширена помилкова думка, що людям з діабетом не можна їсти фрукти. У цьому випадку розчинна клітковина яблук може допомогти сповільнити всмоктування цукру в кров і нормалізувати його рівень.
Хоча не існує єдиного надійного способу запобігти раку, яблука можуть відігравати певну роль у боротьбі з цими захворюваннями. Вони можуть знижувати ризик виникнення певних видів раку, що, на думку дослідників, пов'язано з антиоксидантами, які містяться в них. Здоров'я кишківника є дуже модною темою в наші дні, і виявляється, що вживання яблук може бути одним зі способів зробити послугу вашій травній системі. Вони містять крохмаль під назвою пектин, який є пребіотиком.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...