Сало нормалізує гормональний фон у жінок: ТОП-5 несподіваних властивостей продукту

Прихильники здорового харчування помилково вважають, що сало з раціону необхідно виключити. Насправді, нутриціологи наполягають, що цей продукт дуже корисний для здоров'я, тому він обов'язково повинен бути присутнім в меню, передають Патріоти України.

1. Раціон людини повинен бути збалансованим, в ньому обов'язково повинні бути не тільки білки і вуглеводи, а й жири. У салі міститься також велика кількість арахідонової кислоти (жирна полінасичена кислота), яка потрібна людському організму для нормальної роботи головного мозку, нирок, печінки, серця.

2. Сало корисно їсти жінкам, у яких знижений лібідо, є збої в менструальному циклі, діагностовано безпліддя або гормональний збій.

3. У салі містяться цінні жиророзчинні вітаміни А, Е, і Д, без яких неможливе нормальне функціонування людського організму в будь-якому віці.

4. Сало корисно для тих, хто страждає зайвою вагою. Якщо відчуваєте нестерпне відчуття голоду, то з'їжте дві-три тонких скибочки сала з салатом зі свіжих овочів. Незважаючи на те, що сало - продукт калорійний, воно дуже повільно розщеплюється, тому почуття ситості забезпечується надовго.

5. Холестерин, що міститься в салі, несе користь організму, оскільки дана речовина бере участь в синтезі гормонів і вітамінів. Цілюща доза сала на добу - 20 - 30 г, їсти його краще не з хлібом, а зі свіжими овочами.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...