Сама відлетить! Ось як правильно варити яйця, щоб білок не приставав до шкарлупи

Яйце вважається одним з базових продуктів. Саме вони знайдуться практично в кожному будинку. Багато хто використовує їх для створення якихось страв, варять і додають в салати або закуски. Є такі люди, які їдять просто варені яйця, передають Патріоти України.

Але одним з найбільш дратівливих моментів у варінні яєць є саме процес очищення продукту від шкаралупи. Багато людей знають, що саме сіль сприяє тому, що тверда шкаралупа буде легко відставати від білка і очищене яйце буде виглядати рівним і гладким.

Однак це не зовсім так. Далеко не завжди сіль може достатньо проникнути в шкаралупу, щоб яйце добре чистилося. Виявляється, є неймовірно простий лайфхак, про який знає досить мало людей. Вся справа в температурі яйця і води.

Багато хто звик кидати сирі яйця в холодну воду і ставити це все на плиту. Але для кращого ефекту і легкого очищення від шкаралупи краще робити все інакше. Професіонали звернули увагу на те, що яйце буде відмінно чиститися, якщо його кидати в киплячу і підсолену воду.

Важливо: щоб шкаралупа яйця відразу не лопнула, його необхідно заздалегідь дістати з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури.

Після того як яйця повністю зварилися, з каструлі потрібно злити гарячу воду і потрусити у ній яйця, щоб на шкаралупі з'явилися тріщини. У каструлю потрібно залити крижану воду і дати яйцям охолонути. Річ у тім, що саме через ці тріщини вода просочиться всередину і процес чищення стане дуже простим. Варто відзначити, що дуже свіжі яйця завжди будуть дуже погано чиститися.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...