Секрет досвідчених городників! Як прибрати гіркоту в дозрілих огірках та кабачках

Городники скаржаться, що доводиться стикатися з неприємним сюрпризом, коли зібрані плоди виявляються несмачними та гіркими, передають Патріоти України.

Особливе засмучення викликає той факт, що кабачки та огірки після дозрівання починають гірчити, їх доводиться викидати, адже вживати такі продукти практично неможливо.

Щоб убезпечити себе від несподіваного сюрпризу та не отримати гіркі огірки та кабачки, потрібно слідувати певним агротехнічним прийомам.

Як виростити смачні огірки та кабачки

  • Для посіву використовуємо лише якісні та перевірені часом сорти огірків та кабачків.
  • У теплицях важливо організувати вентиляцію, зберігати сприятливе для рослин фон без різких перепадів температури.
  • Посадки вчасно поливаємо та мульчуємо, щоб звести до мінімуму процес випаровування та зберегти вологу у ґрунті якомога довше.
  • Зі збором урожаю запізнюватися не потрібно, інакше можна отримати гіркі плоди.

Як позбутися гіркоти в огірках та кабачках

Якщо ви дотримувалися всіх рекомендацій, а плоди гірчать, то огірки та кабачки нарізаємо та залишаємо в солоній воді на 1-2 год.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...