Секрет досвідчених городників! Як садити картоплю, щоб урожай був удвічі більший, ніж зазвичай

Важко знайти городника, який в Україні не садить картоплю. Овоч популярний на столі в різних стравах, тому важливо його правильно садити, доглядати, щоб врожай удвічі більший, ніж торік мати, передають Патріоти України.

Подробиці

Городники з досвідом знають, який розмір картоплі треба для посадки. Занадто великі картоплини закопувати в землю не варто. Їх краще використовувати у приготуванні страв. Проте надто дрібні картоплини також краще не використовувати під час посадки. Вони не дадуть щедрого врожаю.

Саме тому найкраще брати на посадку картоплю середнього розміру. Її так і називають “посадкова”. При цьому треба звернути увагу, щоб у неї було якомога більше “вічок”. Тоді картопля дасть декілька пагонів, на кожному з яких згодом утворюються бульби.

При посадці картоплі непогано кинути в кожну лунку трохи попелу, а також подрібненого лушпиння цибулі та яєчної шкаралупи. Такі натуральні компоненти дадуть картоплі необхідне живлення, а також відлякуватимуть капустянку, дротянку і навіть вовчків.

Не треба глибоко закопувати картоплю. Якщо її посадити надто глибоко, то пагонам знадобиться багато сил, щоб пробити собі шлях нагору, до сонця. Тоді менше сили залишиться для формування кореневої системи. А якщо закопати картоплю неглибоко, то паростки швидко проб’ються назовні. Після цього їх слід підгорнути, причому краще не один, а двічі-тричі. Якщо цей етап ігнорувати, то картопля буде напівзелена і в’яла.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...