Секрет досвідчених городників! Зійде навіть старе насіння - розповідаємо як це робити

Одним із доступних методів стимуляції росту насіння є використання традиційної техніки, що базується на застосуванні окропу та холодної води, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Щоб це зробити, спочатку потрібно підготувати дві склянки — одну з окропом (70-80 градусів) та іншу з холодною водою.

Потім слід вибрати насіння для посадки, чи то помідори, чи то перець, чи то огірки, чи то щось інше, акуратно загорнути його в марлю, та по черзі опускати в кожну зі склянок.

Цю процедуру потрібно повторити тричі. При цьому важливо пам'ятати, що насіння не можна залишати в окропі довше, ніж на 3-5 секунд — це може призвести до його загибелі та втрати схожості.

Після того, як таким чином насіння піддасться стресу, воно вважається готовим до пророщування.

Після завершення процесу обробки окропом і холодною водою можна провести додаткову стерилізацію посівного матеріалу.

Це може бути здійснено, наприклад, шляхом обробки в розчині сінної палички або перманганату калію (марганцівки).

Насіння акуратно загортають у вологий клапоть тканини або поміщають у баночку і залишають у теплому місці для пророщування.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.