Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, передають Патріоти України.

Подробиці

Особливо “дістається” смаженому продукту та шашликам. Варіння вважається відносно безпечним способом приготування. Але таке м’ясо не дуже смакує.

Деякі кулінари рекомендують готувати його особливим чином.

Після того, як вода починає кипіти, варто почекати близько 6 хвилин. Після цього потрібно дістати м’ясо, повністю злити рідину, влити нову порцію води і знову приступати до приготування. Тільки після цих маніпуляцій рекомендується видаляти піну, що утворилася.

У чому сенс рекомендації

М’ясо – це тіло тварини, яка здатна накопичувати токсичні речовини. Зокрема йдеться про можливі медичні препарати, що використовуються при промисловому тваринництві.

Будь-яке м’ясо є джерелом цих речовин.

Тому зливання бульйону потенційно захищає від потрапляння токсинів до вашого організму.

Що з цього приводу думають досвідчені кулінари

Якщо в м’ясі дійсно містяться препарати, то ніякі маніпуляції не позбавлять його їхнього вмісту. З цієї причини зливати воду немає сенсу.

Токсичні речовини накопичуються протягом усього життя, тому незначний час обробки не вплине на безпеку м’яса.

А ось бульйон за такого підходу виходить дуже посереднім.

Тож такі зайві маніпуляції нічого не змінять. Однак краще переглянути свій підхід до формування раціону. Вживати червоне м’ясо частіше за два рази на тиждень небезпечно для здоров’я навіть у тому випадку, якщо ви купували якісний фермерський продукт без добавок.

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...

ТОП-4 хитрощі при замочуванні гороху, про які не знають багато господинь

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:12

Багато господинь не надто часто готують напрочуд смачні, а головне - корисні та поживні страви на основі гороху, передають Патріоти України. Вони пояснюють це тим, що з цим продуктом доводиться багато поратися. Щоб такої ситуації не виникло, скористайт...